Nieuws

8 december 2021

Cursus Biologische fruitteelt start 19 januari

Tijdens de cursus gaan we in de winter in op de achtergronden van de biologische fruitteelt. In mei/juni bezoeken we praktijkbedrijven en biologische sorteer/verkoopbedrijven. De cursus staat open voor Nederlandse en Belgische deelnemers! De cursus is bedoeld voor ondernemers in de fruitteelt, aspirant fruittelers, bedrijfsopvolgers en werknemers van fruitteeltbedrijven die interesse hebben in, of willen starten […] Lees meer…

26 november 2021

Bloesembeelden in oktober?! Christian van Os: ”Blog Data Gedreven Advies”

Bloesemwaarde en bloesemkaarten bepalen de strategie voor vruchtdunning. zo begint Christian van Os, adviseur fruitteelt zijn blog. Hij is op bedrijfsbezoek in Zuid-Afrika geweest en vertelt hierover. “De bloesembeelden die in oktober zijn gemaakt, bespreek ik met de teler en teeltadviseur ter plaatse. Ja bloesem in oktober klinkt misschien vreemd maar …  Het hele blog […] Lees meer…

24 november 2021

Vierde teelt belichte paprika goed van start

Na een goede belichte paprikaproef, die door de winter 2020-2021 is geteeld, staat de nieuwe teelt sinds 23 september 2021 weer geplant. De vorige proef was met een totaalproductie van 45,6 kg per m2 zeer succesvol. Deze productie bestond uit 40,7 kg klasse 1 rood, 2,6 kg klasse 1 groen en 2,3 kg klasse 2. […] Lees meer…

24 november 2021

Eerste oogst in nieuwe LED-proef tomaat richting fossielvrij

Op maandag 15 november, negen weken na planten, zijn de eerste tomaten geoogst in het project ‘Tomaat fossielvrij met LED’. Op basis van de uitkomsten van de proef uitgevoerd in 2020-21 zijn aanpassingen aangebracht in de belichtingsinstallatie. Als eerste is er een tweede spectrum ingevoegd in een derde van de afdeling. Dit spectrum heeft vooral […] Lees meer…

22 november 2021

Het hygiëneprotocol stuurt het proces van schoonmaken en dat geeft gemoedsrust

Een schone kas is het enige juiste uitgangspunt voor een succesvolle teelt. Gestructureerd schoonmaken is het antwoord op de vraag hoe je virus kunt uitbannen. Dat lukt alleen bij uiterste hygiënemaatregelen. Delphy stelde een succesvol hygiëneprotocol op. We zijn op het bedrijf van Burhan Güzel in Almere. Sinds acht jaar worden hier 5 ha komkommers […] Lees meer…

10 november 2021

‘Groene kennis’ centraal in Horti Science Park

In Lansingerland zitten veel bedrijven en organisaties die wereldspelers zijn op het gebied van ‘groene kennis’. En kennis van de plant is ook het centrale thema van het Horti Science Park, de campus die in 2018 startte met de samenwerking van Lentiz MBO Oostland, Wageningen University & Research en Delphy Improvement Centre. Stap voor stap wordt het […] Lees meer…

9 november 2021

Bewaring aardappelen 2021-2022

Momenteel zitten de meeste aardappels wel in de schuur. We hebben een natte zomer achter de rug, met op veel plaatsen veel neerslag. Afgelopen groeiseizoen is dat ook wat opvalt in het uiterlijk van de knollen. We zien in de bewaarschuren: groeischeuren, vreterij, knollen met enorme afwijkende vormen en grove knollen. Bij het doorsnijden van […] Lees meer…

2 november 2021

Delphy is één van de vijf grootste en toonaangevende Nederlandse spelers in Data Science in de tuinbouw

Donderdagavond, 28 oktober, was de uitreiking van de HillenraadTECH 50. Een thema-editie van de Hillenraad100 met de vijftig meest spraakmakende en veelbelovende Nederlandse ondernemingen in de tuinbouwtechnologie. Tuinbouwtechnologie in al zijn facetten speelt niet alleen een belangrijke rol bij het oplossen van wereldvraagstukken op het gebied van vers en veilig voedsel, gezondheid en welbevinden, maar […] Lees meer…

2 november 2021

Delphy hygiëneprotocol werpt vruchten af

Een schone kas is het enig juiste uitgangspunt voor een succesvolle teelt. Het uitbannen van virus is van levensbelang. Dat lukt alleen bij uiterste hygiënemaatregelen. Delphy stelde een hygiëneprotocol op wat vruchten afwerpt. Komkommerteler Jeroen Verheul heeft in Maarssen een bedrijf van 3,7 ha. Per jaar zijn er drie teelten waarbij het bedrijf streeft naar […] Lees meer…