Geslaagd Delphy KennisEvent Glasgroenten

27 mei 2024

Woensdag 22 mei vond het Delphy KennisEvent in Bleiswijk plaats. De ruim 80 deelnemers konden workshops volgen over onder andere CO2, Opkweek onder LED, Energie, Robotisering, Weerbaar telen, Substraat, Water, Vochtbeheersing en Bemesting.

Tijdens het plenaire gedeelte werd er vanuit Delphy gedeeld wat de visie is op de huidige uitdagingen en de toekomst van de glasgroentensector. Rens Smith (manager Delphy Glasgroenten consultants) deelde vanuit de praktijk welke uitdagingen nu spelen en hoe Delphy vanuit het advies hier op inspeelt.

Eric Poot (manager Improvement Centre) presenteerde hoe Delphy door het doen van onderzoek toewerkt naar toekomstbestendige teeltsystemen waarmee bijgedragen wordt aan de transities in energie, CO2, water, 100% groen,… oftewel ‘weerbaar telen’. Klaas van Egmond (manager Delphy Digital) sprak over de laatste stand van zaken betreft digitalisering als een belangrijk hulpmiddel om te voldoen aan de grotere kennisvraag van telers, om voorop te lopen zodat de sector de huidige transities zo vlot mogelijk kan doorlopen én om schaalvergroting van teeltbedrijven het hoofd te kunnen bieden op het gebied van teeltstrategie.

Remco Jansen (GTC+) praatte de bezoekers bij over CSRD, de Europese richtlijn aan bedrijven om te rapporteren over duurzaamheid. Het plenaire deel werd afgesloten door Samir Amghar van de Gemeente Lansingerland, met de visie van de Gemeente op de glastuinbouw in het algemeen en Horti Science in het bijzonder.

Lees het volledige artikel op Groentennieuws.nl

Hieronder kunt u verschillende presentaties van deze middag inzien:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: