Beatles: gedragsverandering versnellen naar klimaatslimme landbouw(technologieën)

Samen Sterker: Delphy en BEATLES werken aan Duurzame Landbouw

Delphy is trots om deel uit te maken van BEATLES, een innovatief project dat mede mogelijk wordt gemaakt door de EU. Samen met 16 andere organisaties uit 12 Europese landen, vormen we een krachtig Multi-stakeholder platform. Ons doel? Het vinden van oplossingen voor de huidige uitdagingen in de landbouw. Samen met Wageningen Research vertegenwoordigen we Nederland in dit project.

Gestart in het najaar van 2022, duurt dit project vier jaar. Tijdens deze periode richten we ons op vijf verschillende waardeketens. Voor onze Nederlandse partners betekent dit dat we ons specifiek richten op de duurzame ketens van uien en (tafel)aardappelen. We streven naar verbetering van de bodem en een efficiënter gebruik van water.

Uitdagingen en Oplossingen

De grootste uitdagingen liggen in de waardering van de inspanningen en kosten die de verschillende schakels in de keten maken. Maar we zijn klaar om deze aan te gaan. Hoe? Door te werken aan de volgende aspecten:

  1. Ketens in Kaart: We hebben ‘lock-ins’ voor verduurzaming geïdentificeerd in de teelt, de keten en het beleid. Dit is gedaan door enquêtes te houden onder boeren en consumenten en een literatuurstudie.
  2. Gedragsexperimenten: We voeren experimenten uit om de impact van geselecteerde gedragsinterventies op de adoptie van duurzame, klimaatvriendelijke praktijken te onderzoeken.
  3. Duurzaamheidsbeoordeling: We beoordelen de duurzaamheid van de gedragsinterventies en klimaatslimme landbouwpraktijken die in de experimenten worden gebruikt.
  4. Bedrijfsmodellen en Marktvoorwaarden: We ontwikkelen realistische bedrijfsmodellen die aansluiten bij de behoeften van de geïdentificeerde marktsegmenten.
  5. Beleid: We stellen beleidsaanbevelingen en -instrumenten op.

Blijf op de hoogte

Volg de voortgang van het BEATLES-project via onze socialmediakanalen, op YouTube @beatles_EU en de website. Hier kunt u zich ook inschrijven voor onze nieuwsbrief. Bent u geïnteresseerd in wat dit project voor u kan betekenen? Neem dan contact op met een van onze Delphy-experts.