QMS koppeling met klimaatcomputer bevordert teeltanalyses

13 mei 2024

Het team van Delphy Digital heeft een directe datakoppeling (middels een API) gemaakt met de drie grootste leveranciers van klimaatcomputers: Hoogendoorn, Priva en de Ridder. Deze koppeling is beschikbaar voor de programma’s QMS Tomaat en QMS Komkommer. Dit zijn twee teeltplanningsprogramma’s van Delphy om op strategisch niveau een teeltstrategie op te zetten voor zowel de teelt van tomaten als van komkommers. Door middel van deze datakoppeling is een last weggenomen bij de QMS gebruiker: de teler hoeft het gerealiseerde klimaat niet meer handmatig in te voeren in QMS. Dit bespaart tijd en voorkomt fouten!

Deze koppeling haalt de klimaatdata op bij de aangesloten klimaatcomputer op 5 minuten interval en wordt verwerkt in het klimaatoverzicht in QMS. Dit geeft de teler de mogelijkheid om op een meer eenvoudige manier de huidige teeltplanning up-to-date te houden en te vergelijken met de vooraf bepaalde teeltstrategie. Tegelijkertijd wordt hiermee ook de mogelijkheid gecreëerd om de gewasontwikkeling met betrekking tot o.a. bloei- en zettingsnelheid in relatie tot het klimaat te analyseren. Hiermee kan de teler zijn behaalde resultaten evalueren en vervolgens gebruiken voor de teeltstrategie in de rest van de teelt. Dit ter ondersteuning voor de teler om data-gedreven beslissingen te kunnen maken!

Kortom, een stukje automatisering in de vorm van gebruikersgemak. Ben je geïnteresseerd en zou je graag meer willen weten over de toepassing van deze klimaatkoppeling in het programma QMS? Neem dan contact op met Niels van der Geest via n.vandergeest@delphy.nl.