Nutri-check NET

Optimaliseren Mineralen Management

met het NUTRI-CHECK NETwerk (CNC) op akkerbouwbedrijven in Europa

Het NUTRI-CHECK NETwerk helpt akkerbouwers met optimaliseren van de bemesting. Dit is belangrijk omdat we de akkerbouw voor de uitdaging staat de productie te verhogen en tegelijkertijd de mineralenverliezen te minimaliseren. De CNC’s in 9 EU landen selecteren en testen nieuwe tools en systemen in de praktijk. Als ze werken, dan kunnen andere akkerbouwers deze ook gebruiken. Sturen op basis van metingen aan grond en gewas wordt steeds belangrijker voor het nemen van de juiste beslissingen, in plaats en tijd.

NUTRI-CHECK NET, een Europees project is eerder dit jaar gestart voor het verbeteren van de precisie van mineralenmanagement op akkerbouwbedrijven in Europa. Europa staat voor enorme en urgente uitdagingen om de productiviteit van de gewassen te verhogen en tegelijkertijd het verlies aan meststoffen te verminderen.

In de komende drie jaar wordt binnen dit project een zelfstandig, multi-actor, thematisch netwerk opgericht onder de naam “NUTRI-CHECK NET (NCN)” om de bemesting van akkerbouwgewassen in Europa te kunnen verbeteren. In negen landen zullen deze CNC’s de uitdagingen en belemmeringen in hun bedrijfsvoering bespreken. In het online NUTRI-CHECK NET platform wordt informatie verzameld over beslissingsondersteunende tools (waaronder nieuw ontwikkelde tools en commerciële adviessystemen) uit heel Europa. De CNC’s gaan de interessantste tools toetsen in de praktijk. Akkerbouwers, adviseurs en onderzoekers en andere experts evalueren met elkaar de toepassingen en strategieën op gebruiksgemak, betrouwbaarheid, kosten en voordelen. De uiteindelijke “best practices” worden gedemonstreerd en wijd verspreid en worden ook gepubliceerd op het EU-FarmBook.

Uitgangspunt in NUTRI-CHECK NET is dat er door betere metingen en gewasmonitoring ruimte is om nauwkeuriger en preciezer te bemesten”.

Leer meer over het project op de website, volg ons via de social media kanalen of stel je vraag op verschillende velddagen. Download de folder voor toelichting op het project.

Sponsors

These companies have sponsored this project

 logo logo