Nieuwe gids en app Gewasbescherming Boomteelt en Vaste Plantenteelt 2024

14 februari 2024

Jubileum voor Gewasbeschermingsgids: 25e editie

In maart verschijnt de Delphy gewasbeschermingsgids ‘Gewasbescherming Boomteelt en Vaste Plantenteelt 2024’ plus de bijbehorende Gewasbeschermingsapp. Voor de gids betreft het inmiddels de 25e druk: een jubileum. Kwekers kunnen de gids inclusief inlogcode voor de app nu bestellen en zijn dan weer volledig up-to-date.

Veel nieuwe middelen

Jaarlijks zijn er vele veranderingen op het gebied van gewasbescherming. Alle wijzigingen in toelatingen van middelen zijn weer verwerkt in de praktische adviezen tegen ziekten, plagen en onkruiden, net als de laatste onderzoeksresultaten en andere nieuwe ontwikkelingen. In totaal zijn meer dan 25 nieuwe middelen opgenomen ten opzichte van de vorige druk. Het betreft steeds meer ‘groene gewasbeschermingsmiddelen’, maar daarnaast zijn er diverse nieuwe herbiciden toegelaten zoals onder andere Primus, Titus, Cleave en enkele bodemherbiciden. Het hoofdstuk onkruidbestrijding is flink uitgebreid en er zijn nieuwe tabellen opgenomen met daarin per middel tegen welke onkruiden ze goed werken. Ieder onkruidmiddel heeft zijn specifieke werking. Door de tabellen te raadplegen, kunnen kwekers de juiste keuze maken.

Overzichten

Achterin de gids staan uitgebreide middeloverzichten. In de overzichten staat per middel info over de werking, maximale doseringen, maximale aantal toepassingen, effecten op natuurlijke vijanden, milieu en driftbeperkingen. Dit helpt kwekers een goede keuze te maken. Alle extra informatie zorgt er voor dat de 25e druk van de gids 8 bladzijden dikker is dan de vorige uitgave. Ook de bijbehorende Gewasbeschermingsapp is helemaal up-to-date. Kwekers kunnen alle actuele middeleninformatie en adviezen snel en gemakkelijk op smartphone of tablet raadplegen. Daarnaast worden abonnees op de hoogte gehouden over wijzigingen in toelatingen via een gewasbeschermingsnieuwsbrief.

Bestellen

Bedrijven kunnen de nieuwe gids bestellen of een abonnement afsluiten voor het Gewasbeschermingspakket Boomteelt en Vasteplantenteelt 2024/2025. Dit kan direct via de webwinkel of via bijgaand bestelformulier.

Bestelformulier Gewasbeschermingsgids Boomteelt 2024