Workshop Scouten

Telers en gewasmedewerkers zijn de ogen in de kas. Zij zien elke plant iedere week en wanneer ziekten en plagen in een vroeg stadium herkend worden, kan de schade aan het gewas beperkt blijven of misschien zelfs voorkomen worden.

Wat leert u?

In deze laagdrempelige en praktische workshop, van 2 middagen,  brengen wij de beginselen van het scouten (monitoren) van het gewas bij.

Hoe herken je belangrijke ziekten en plagen als Trips, Tuta, witte vlieg en Nesi? Hoe markeer je vindplaatsen? Hoe worden de telplaten geteld. Wanneer is het noodzakelijk om een probleem te rapporteren of wanneer juist niet?

Het resultaat

Na 2 middagen kunnen deelnemers de belangrijkste ziekten en plagen herkennen die zij tegen kunnen komen tijdens de gewaswerkzaamheden. Hij/zij weet hoe en wanneer deze te rapporteren. U als u teler wordt snel geïnformeerd als er problemen zijn en kunt de schade beperken.

Als medewerkers kunnen scouten, raken zij meer betrokken bij het gewas en dat motiveert en enthousiasmeert hen in het dagelijkse werk.

Na afloop van de cursus ontvangt de deelnemer een fotoboekje met de belangrijkste ziekten en plagen.

Planning 2024

Zomer: 18 en 25 juni, regio Bleiswijk
Tijdstip: 13.00 – 16.30 uur

Najaar: 24 september en 1 oktober, regio Horst
Tijdstip: 13.00 – 16.30 uur

Voorjaar: Nog niet gepland. Geïnteresseerd? academy@delphy.nl

Hoe werkt het?

Leren doe je het beste als je woorden koppelt aan situaties. Daarom gaan we de kas in, Het liefste bij één van de deelnemers. In twee dagdelen leer je de belangrijkste ziekten en plagen herkennen. De opzet van de training is een zeer effectieve manier om in korte tijd veel te leren.

Informatie

Voor meer informatie: academy@delphy.nl

Het is mogelijk om deze training als maatwerk aan te bieden. Standaard opties zijn NL/EN. Pools of een andere taal is mogelijk op aanvraag – hiervoor werkt Delphy Academy samen met een bedrijf gespecialiseerd in taal- en bedrijfstrainingen.

Voor meer informatie, stuur een mail naar academy@delphy.nl.

Delphy Academy trainingen vallen onder de subsidieregeling van Colland. Meer informatie vindt u op de site van Colland.