Laden Evenementen

Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinars Fruitteelt

Teeltsystemen: weerbaar en duurzaam

Delphy organiseert in februari een drietal webinars binnen het thema ‘Teeltsystemen weerbaar en duurzaam’ met de volgende onderwerpen: Perenschurft, Precisietoepassingen en Schadelijke Insecten. Na het lezen van de korte omschrijving van de verschillende webinars hieronder, meldt u zich aan voor één of meerdere webinars via de link. We hopen u allen te ontmoeten tijdens onze Webinars!

Klik hier voor Aanmelden Webinars Delphy

27 februari schadelijke insecten

Tijd 19:30 – 20:30 uur

Op deze avond komt een select aantal insecten aan bod die een grote rol spelen in de fruitteelt zoals perenbladvlo, perengalmug, appelzaagwesp en appelbloesemkever. Wat zijn de mogelijkheden van waarnemen in het veld en zijn er voorspellingsmodellen? Hoe kun je voorkomen dat schade ontstaat en wat is een effectieve aanpak?

Door Delphy – Niels Feder en Gerjan Brouwer
In kader van Project innovatieve en duurzame fruitteeltsystemen Zeeland (POP3) en UP Pilot Weerbaarheid in de Praktijk

Informatie

G. (Gerjan) Brouwer | M 06 53375103 | E g.brouwer@delphy.nl
N. (Niels) Feder | M 06 57235072 |E n.feder@delphy.nl

Weerbaarheid in de praktijk

Het programma is onderdeel van het praktijkprogramma ‘Weerbaarheid in de praktijk’. Binnen dit programma zetten telers samen met teeltdeskundigen in diverse plantaardige sectoren stappen om minder en efficiënter gewasbeschermingsmiddelen toe te passen. De NFO, het Platform FRUITVOORUIT.NL en Proeftuin Randwijk werken binnen dit programma samen met deskundigen uit de fruitsector aan nieuwe gewasbeschermingsstrategieën voor de fruitteelt en aan maatregelen die emissie van gewasbeschermingsmiddelen vanaf een perceel of erf nagenoeg reduceren tot nul..

Algemene informatie

Voor algemene informatie kunt u Mirjam Brouwer bereiken op ons secretariaat fruitteelt, 0317 491 578 | E fruitteelt@delphy.nl

Op 13 februari is het webinar over Perenschurft al gegeven in het kader van Project innovatieve en duurzame fruitteeltsystemen Zeeland (POP3) en WUR Systeemaanpak duurzame teelt. De laatste jaren zien we in de praktijk steeds meer schurft in peer. Waarom treedt schurft nu sterker op, en hoe verschilt de aanpak van schurft op peer met die van appel? Delphy gaat in op achtergronden, preventieve maatregelen en aanpak, terwijl de WUR het recente onderzoek naar perenschurft toelicht. Door Delphy – Niels Feder en Gerjan Brouwer i.s.m. WUR – Kiki Kots.

Op 21 februari was het webinar Resultaten spuiten op boomniveau. Op deze avond zijn onze bevindingen en resultaten van onze demo’s gepresenteerd, die te maken hebben met de precisietoepassingen. Hoe is het dit seizoen verlopen, wat hebben we kunnen behalen en wat zijn nog aandachtspunten. Door Delphy – Christian van Os. In kader van Project innovatieve en duurzame fruitteeltsystemen Zeeland (POP3)

Informatie

Heeft u nog vragen over de webinars, neem contact op met

G. (Gerjan) Brouwer | M 06 53375103 | E g.brouwer@delphy.nl
N. (Niels) Feder | M 06 57235072 |E n.feder@delphy.nl
C.(Christian) van Os | M 06 82831615 | E c.vanos@delphy.nl