Laden Evenementen

Alle Evenementen

Open dag Onderzoekskwekerij Boomteelt en Vaste Plantenteelt

Vrijdag 27 september 2024 houdt Delphy de jaarlijkse open dag op de Onderzoekskwekerij Boomteelt en Vaste Plantenteelt aan de Dijkgraafweg in Hazerswoude-Dorp.

De Onderzoekskwekerij Boomteelt en Vaste Plantenteelt beschikt over een moderne kas met afzonderlijke kasafdelingen, containervelden en proefvelden voor vollegrondsteelt. Hier worden voor diverse opdrachtgevers zoals kwekers, fabrikanten en nationale en internationale overheden proeven uitgevoerd. De proeven worden met de hoogste mate van vertrouwelijkheid behandeld en uitgevoerd door onderzoekers in overleg met deskundige teeltspecialisten. Alleen wanneer de opdrachtgever dat wenst, biedt Delphy de mogelijkheid om onderzoeksresultaten en conclusies breed te verspreiden.

Daarnaast worden op de locatie juist demonstratieprojecten uitgevoerd om telers kennis te laten maken met nieuwe ontwikkelingen. Zo wordt o.a. gekeken naar de mogelijkheden van een meer circulaire teelt binnen het project Close Cycle en vermindering van het fosfaatgebruik binnen wAardewerk.

Programma

Tijdens de open dag krijgen bezoekers een rondleiding langs openbare proeven en presentaties van projecten en actuele ontwikkelingen. Deelname kan meetellen voor de verlening van de spuitlicentie.

T.z.t. volgt meer informatie over het programma en kunt u zich online aanmelden via deze pagina. Vanwege het beperkt aantal plaatsen is vooraf aanmelden verplicht.