Laden Evenementen

Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Pootaardappeldag

Op dinsdag 30 januari 2024 organiseert Delphy weer Dé Pootaardappeldag, wintereditie in ‘t Voorhuys in Emmeloord. Inloop vanaf 9.30 uur. Om 10.00 openen Jan Kiers (Delphy) en André Hoogendijk (BO Akkerbouw) de dag.

De teelt van pootaardappelen

De pootaardappelteelt is een kennisintensieve teelt met mooie, nieuwe ontwikkelingen. Er is veel behoefte aan kennis en kennisdeling over de markt en maatschappij. Denk aan het wegvallen van middelen, toenemende ziektedruk en klimaatadaptatie. Hoe blijf je als sector en bedrijf in al dit geweld overeind? In het dagvullende programma gaan diverse sprekers in hun presentaties in op deze uitdagingen. Alle details over het onderzoek in pootgoed en ontwikkelingen in de pootgoedteelt zullen dan worden gepresenteerd. Tijdens de uitgebreide pauze is de beursvloer te bezoeken.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden als deelnemer aan het programma op 30 januari 2024 met het bezoekersformulier onderaan deze pagina .

Programma

Een dagvullend lezingenprogramma waarin alle details van voor de pootgoedteelt relevant onderzoek worden gepresenteerd, naast ontwikkelingen in de pootgoedsector en daarbuiten. Tijdens de lunchpauze en borrel kunt u de verschillende bedrijven bezoeken die op het bedrijvenplein aanwezig zijn met hun producten en/of diensten en bijpraten met collegatelers.

Sprekersblok 1

10.00 uur | Opening door de dagvoorzitter – Jan Kiers, Delphy
10.05 uur | Welkomstwoord – André Hoogendijk, (BO Akkerbouw)
10.30 uur | PPS vector- en virusbestrijding – Martin Verbeek, Klaas van Rozen (WUR). De uitkomsten: hoe verloopt de virusoverdracht en de monitoring en welke beheersmaatregelen kunnen er worden genomen?
11.15 uur | Virusselectie in de toekomst – Jan Kamp (WUR). Hoe werkt automatische vriusdetectie? Wat is de huidige stand van zaken en wat kunnen we de komende jaren verwachten qua ontwikkelingen?

Pauze en bezoek standhouders

12.00 uur | Bezoek standhouders en lunchbuffet; mede mogelijk gemaakt door onze lunchsponsor Netafim

Sprekersblok 2

13.30 uur | Feiten en fabels Erwinia – Peter Berghuis (LTO Pootaardappelen), Inge van Duivenbode (NAK), Jan van der Wolf (WUR). Wat weten we al wel of nog niet over Erwinia? Hoeveel komt het nu voor? Hoe kun je er als teler grip op krijgen en waarom is dat zo belangrijk?
14.15 uur | Delphy Onderzoek – Jan Salomons (Delphy). Delphy doet onderzoek naar en geeft teeltadvies over Phytophthora- en virusbestrijding in pootaardappelen. Wat is de laatste stand van zaken?
14.45 uur | Toekomst pootaardappelteelt – Henk Westerhof (SPNA). Wat zijn de uitdagingen in de pootgoedteelt rond gewasgezondheid en wat zijn de (on)mogelijkheden om die uitdagingen het hoofd te bieden?

Afsluiting en bezoek standhouders

15.20 uur | Afsluiting door de dagvoorzitter – Jan Kiers, Delphy
15.30 uur | Bezoek standhouders, hapje en drankje op de beursvloer

Informatie over sponsoring

Geïnteresseerde sponsoren kunnen een email sturen naar Jan Kiers! We ontvangen graag onderstaand formulier ingevuld wanneer u toch zichtbaar wilt zijn op deze dag nu de beursvloer volledig volgeboekt is. Let op: Pakket 1, 2 en 3 zijn uitverkocht. Na overleg met Jan Kiers ontvangen we graag onderstaand ingevuld sponsorformulier.

Registratie bezoekers

Met onderstaand formulier meldt u zich aan voor de Pootaardappeldag 2024, wintereditie

Registratie bezoekers Pootaardappeldag 2024

Met het versturen van dit formulier ga ik akkoord dat gemaakte foto's en beeldmateriaal gebruikt kunnen worden voor berichtgeving omtrent de Pootaardappeldagen.

 

Registratie standhouders

Geïnteresseerde sponsoren,  kunnen (nog steeds) een email sturen naar Jan Kiers!

 

Sponsors

Hoofdsponsor

Smart Grader logo

Smart Grader