Vacature: Projectmanager Afrika

Delphy is met ruim 250 teeltexperts hét kennisbedrijf voor ondernemers in alle plantaardige sectoren. Blijvend kennis ontwikkelen en toepasbaar maken, nationaal en internationaal, is ons DNA en vormt de hoofdactiviteit van Delphy. Onze experts dragen met een deskundig en onafhankelijk onderzoek en advies, gebaseerd op eigen kennisontwikkeling, bij aan een duurzaam resultaat van onze partners.

De strategie van Delphy is om teeltkennis en -methoden steeds verder te ontwikkelen en toe te passen. De projectmanager Afrika vormt de brug tussen de Nederlandse en Afrikaanse agrarische sector. Een strategische functie met enorme toekomst gezien alle uitdagingen op het gebied van voedselveiligheid, voedselzekerheid en klimaatverandering. Het team Afrika bestaat uit 12 specialisten met gerichte kennis en focus op de activiteiten in diverse Afrikaanse landen. Vanwege groei zijn wij op zoek naar een:

Projectmanager Afrika

De functie

Als projectmanager Afrika ben je verantwoordelijk voor het initiëren, opzetten en leiden van projecten in Afrika. Hier is veel behoefte aan de praktische (teelt)kennis van Delphy. Met het opzetten van internationale projecten vorm je de schakel tussen Nederland en Afrika. Een belangrijke focus in je functie is de waardeketenontwikkeling van de bedekte teelt in Afrika.

Vanuit Nederland verzamel je kennis en onderhoudt je contacten met specialisten in deze keten. Je begeleidt ook inkoop van zaden, materialen en specifieke producten die nodig zijn voor een succesvolle keten voor je projecten in Afrika.

Ongeveer 20% van je tijd ben je in Afrika aanwezig en zorg je voor kennisoverdracht en succesvolle implementatie en continuïteit van de projecten. Vanuit Nederland ben je continu in contact met de mensen en Afrika en zorg je op afstand voor support.

Je gaat samen met collega’s aan de slag met het opzetten van en uitvoering geven aan diverse projecten in Afrika. Het schrijven van projectplannen, bewaken van financiering en financiële kaders behoort tot de taken. In praktische zin zorg je voor opleiding en kennisoverdracht. Denk hierbij aan “train de trainers” en open velddagen.

Wij vragen:

Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding en gerichte kennis en ervaring die aansluit bij deze functie. Denk hierbij aan kennis van bedekte teelten en irrigatie, kennis van projectmatig werken, kennis van binnenhalen en monitoren van nieuwe projecten, opzetten van consortia, zelfstandig werken en tevens motiveren van een team. Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (Frans is een pré). Je bent ondernemend, positief ingesteld en communicatief sterk.

Wij bieden:

Een unieke strategische functie in een internationaal team (vertegenwoordiging in Nederland, Oeganda, Rwanda, Kenia, Ghana en Zuid-Afrika). De uitdaging om toonaangevende projecten te ontwikkelen vanuit een duurzaam ondernemersperspectief. Een uitdagende en veelzijdige functie waarbij geen dag hetzelfde zal zijn, met een zeer grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid binnen het team. Uitstekende arbeidsvoorwaarden met een vast dienstverband. Standplaats is Wageningen.

Reageer

Mail je brief met cv voor 15 januari 2022 naar: info@delphy.nl

Contact

Neem voor vragen of informatie contact op met Gerjo Engbers, manager team Afrika, Tel: 06 – 100 509 91

 

 

Share: