Teamleider akkerbouw voor de regio Zuidwest-Nederland

Delphy is met ruim 250 teeltexperts hét kennisbedrijf voor ondernemers in alle plantaardige sectoren. Kennis ontwikkelen en toepasbaar maken zit in ons DNA en vormt dus de hoofdactiviteit van Delphy. Binnen het team akkerbouw Zuidwest-Nederland zijn tien adviseurs, een onderzoeker, een projectmanager en twee stafleden actief. De adviseurs bieden telers en andere partijen in de akkerbouwsector deskundig en onafhankelijk advies. Het team is ook betrokken bij innovatieve projecten en voert onafhankelijk onderzoek uit voor klanten. Ontwikkelde kennis wordt zo veel als mogelijk ingezet ter ondersteuning van de adviezen.

We zoeken een teamleider akkerbouw voor de regio Zuidwest-Nederland. Iemand met een innoverende visie als het gaat om de verduurzaming van landbouw. Ben jij die teamspeler met affiniteit voor de sector, die het een uitdaging vindt om praktijkgerichte kennis te ontwikkelen en klanten optimaal van advies te voorzien? Dan is deze functie iets voor jou!

Wat ga je doen?

Als manager weet je jouw team met elkaar te verbinden, zodat jullie elkaar kunnen helpen en versterken. Daarbij heb je oprecht aandacht voor de mensen en zorg je voor een prettig werkklimaat. Samenwerken is voor jou een basisvoorwaarde voor werkplezier en resultaat. Je bent daarin een voorbeeld en biedt ook anderen de ruimte en het podium. Je hebt oog voor nieuwe mogelijkheden, slimmere manieren van werken, maar ook voor de beste lange termijn strategie. Je werkt autonoom en geeft aan zelfstandige professionals op afstand leiding. Team Zuidwest Nederland heeft kantoor- en overlegruimtes op de proefboerderij in Westmaas (Noord-Brabant) en proefboerderij Rusthoeve in Colijnsplaat (Zeeland). Daarnaast ben je lid van het MT en draag je vanuit jouw rol de medeverantwoordelijkheid voor de strategie van Delphy in de sector.

Afhankelijk van jouw kennis en ervaring richt je je daarnaast op de advisering van de klanten van Delphy of je houdt je bezig met de aansturing van innovatieve projecten. Je volgt actuele trends, ontwikkelingen en innovaties binnen de sector op de voet en weet deze te vertalen naar concrete toepassingen voor Delphy en haar klanten. Dit doe je door enerzijds advies op maat te geven gericht op de optimalisatie van het bedrijfsresultaat van de akkerbouwers in jouw werkgebied. Of je acquireert en leidt anderzijds innovatieve projecten binnen het team in de regio.

Wat biedt Delphy jou?

 • Een uitdagende, strategische en veelzijdige functie waarbij geen dag hetzelfde zal zijn, met een zeer grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid;
 • Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt de functie ingedeeld in schaal J of K (bruto salaris tussen € 4166,- en € 6986,-) op basis van een werkweek van 38 uur;
 • Een bonusregeling afhankelijk van groeps- en persoonlijk resultaat;
 • 26 vakantiedagen plus 12 ADV-dagen per jaar bij een fulltime dienstverband;
 • Een gemotiveerd team van professionals met hart voor de akkerbouw;
 • De ruimte om mee te werken aan gezamenlijke en brede (onderzoeks)projecten om betrokken te zijn en blijven bij de nieuwste ontwikkelingen in de akkerbouw;
 • Een stevig inwerkprogramma dat op maat voor jou wordt gemaakt. Er wordt veel waarde gehecht aan een goede start van je carrière bij Delphy; je krijgt naast een stevig inwerkprogramma via de Delphy Academy ook ‘coaching on the job’ door een ervaren manager/projectleider.

Wat neem je mee?

We zoeken een verbindende en innovatieve teamleider/adviseur of teamleider/projectmanager die intern het team met elkaar weet te verbinden en extern klanten aan zich weet te binden en hen kan voorzien van het beste advies als het gaat om akkerbouw en vollegrondsgroente. Je werkt graag binnen een nuchtere organisatie waar leiding gegeven wordt vanuit vertrouwen en verantwoordelijkheid. Jij bent de ondernemende teamleider met een hands-on mentaliteit voor het team van Zuidwest-Nederland. Daarnaast herken je jezelf in de volgende beschrijving:

 • Je hebt een grote affiniteit met de landbouw en de sector;
 • Je hebt (project) managementervaring (bij voorkeur minimaal 3 tot 5 jaar);
 • Je bent een natuurlijke verbinder, die zelfstandig én in teamverband kan werken;
 • Je vindt het prettig om veelal autonoom te opereren;
 • Je hebt een initiatiefrijke instelling met uitstekende communicatieve vaardigheden en een betrokken en overtuigende houding;
 • Je beschikt over een hbo werk- en denkniveau met bij voorkeur een achtergrond in de akkerbouw, tuinbouw en/of plant sciences;
 • En last but not least: je herkent jezelf in de kernwaarden van Delphy: vertrouwen, verantwoordelijkheid en vrijheid.

Geïnteresseerd?

Is dit de functie waarin jij al je passie, kennis, ervaring en ambitie kwijt kunt? Stuur dan voor 21 april 2023 je motivatiebrief en curriculum vitae in. De werving wordt verzorgd via Berenschot. Gebruik het online formulier op de website van Berenschot. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met Marion Kortenraij (06-11 37 84 88) of Lotte Nijs (06 25 72 25 89). Zij vertellen je graag meer over de functie!

Selectieprocedure

Geïnteresseerde kandidaten worden uitgenodigd voor een oriënterend gesprek bij Berenschot. Berenschot komt op basis hiervan tot een voordracht van kandidaten aan Delphy. Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor de kennismaking bij Delphy in week 20. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

 

Share: