Workshop Vochtregelen (fysiek) (2023)

Telen met minder gas is een boodschap, die niet populair is. Maar door de enorme kostenstijging van energie is de noodzaak duidelijk. Met name  in het najaar kan dit lastige keuzes opleveren. Bij toenemende luchtvochtigheid is het heel makkelijk een hogere buistemperatuur in te zetten voor een actief klimaat. Wat zijn de risico’s als je dit niet doet? Wat zijn de alternatieven, en waar liggen de grenzen? Het is niet makkelijk om daar één antwoord op te geven.

Wat leer je?

In deze workshop gaan we de opties uitdiepen. Welke eenheden gebruiken we, wat doet dit met de plant en welke sensoren kun jij inzetten om jouw beslissingen te ondersteunen. Gedurende een hele middag word je uitgedaagd om keuzes te maken en deze te beargumenteren.

Arlet Dechering, docent, zal de natuurkundige processen die in de kas optreden bespreken. Tevens zal zij de plant-fysiologische afwegingen voorleggen, waarna jullie als groep met elkaar de voors en tegens bespreken.
Alex van Klink, onderzoeker op het Delphy Improvement Centre, laat zien hoe hij sensortechniek gebruikt bij zijn onderzoeken en hoe dit bijdraagt aan verantwoorde beslissingen op gebied van luchtvochtigheid en verdamping.

Praktische informatie

Vooropleiding Geen
Taal Nederlands
Lestijd 13.30 – 16.30 uur
Workshopduur Eén middag, 3 uur
Workshop data 2023 Data worden z.s.m. bekend gemaakt
Kosten per persoon € 250,-
Locatie Delphy Bleiswijk

 

Informatie
Voor meer informatie over deze workshop kunt u een mail sturen naar education@delphy.nl. 
De workshop valt onder de subsidieregeling van Colland. Op de workshop is 60% subsidie aan te vragen bij Colland mits u aangesloten bent aangesloten bij de CAO Glastuinbouw. Meer informatie vindt u op de site van Colland.

Inschrijven voor deze workshop?
Aanmelden kan door een mail te sturen naar education@delphy.nl waarna u een aanmeldformulier toegezonden krijgt.

 

Share: