Toegepaste Plantfysiologie

TRAINING OP LOCATIE – START MAART 2024. 

Het is een hele uitdaging om de taal van de teler te spreken. Termen als generatief, vegetatief, etmaaltemperatuur en sink-source zijn vaktermen die je wilt en moet begrijpen als je werkt in de glastuinbouw. Zo betekent “vochtsturen” het regelen van de luchtvochtigheid in de kas, maar waarom is dit belangrijk en vinden telers dit moeilijk? Welke dilemma’s komen hier bij kijken?

Tijdens de training toegepaste plantfysiologie zijn we meegenomen in de wonderwereld van gewasontwikkeling in een kas. De opbouw van de training is goed en strekking van stof dekt de aspecten die noodzakelijk zijn voor gewasontwikkeling. (Citaat deelnemer)

Wat leer je?

In de training Toegepaste Plantfysiologie leer je de specifieke begrippen van de glastuinbouw en hoe je ze gebruikt in je dagelijks werk. Groene vingers beginnen bij de basis en dat is het spreken van dezelfde (tuinders)taal.

 

Hoe leer je?

Leren doe je het beste als je woorden koppelt aan situaties. Daarom gaan we ook de kas in. In drie dagdelen leer je hoe een plant groeit, hoe je deze beoordeelt, hoe de groei verloopt en welke sturingsmogelijkheden een teler heeft. Het tempo is hoog en daardoor is de training zeer intensief. Het is een zeer effectieve manier om in korte tijd veel te leren.

 

Het resultaat

Na deze intensieve training weet je wat de volgende tien begrippen inhouden, je kunt ze toepassen en je kennis verder uitbreiden in je werk:
1. Fotosynthese-assimilaten
2. Verdamping/Luchtvochtigheid
3. Generatief/Vegetatief
4. Sink/Source
5. Etmaaltemperatuur
6. Plantbelasting
7. Huidmondjes
8. LAI
9. Wateropname
10. Nutriëntenopname

 

Praktische informatie

Deze training wordt tweemaal per jaar aangeboden.

Doelgroep Iedereen werkzaam in de glastuinbouw
Vooropleiding Niet vereist
Taal Nederlands
Aantal lessen 3 dagdelen, 3,5 uur
Actuele planning 18 en 25 maart 2024
8 april 2024
Lestijd 13.00 – 16.30 uur
Locatie Delphy Bleiswijk
Kosten per persoon € 695,- p.p. excl. BTW en administratiekosten

 

Informatie

Het is ook mogelijk om deze training als maatwerk aan te bieden. Opties zijn online, op locatie of in het Engels. Graag informeren wij u over de mogelijkheden. Voor meer informatie over deze training kunt u een mail sturen naar education@delphy.nl. 
De trainingen van Delphy Academy onder de subsidieregeling van Colland. Meer informatie vindt u op de site van Colland.

 

Inschrijven voor deze training?

Stuur een mail naar education@delphy.nl

Share: