Nieuwe 3-daagse klimaatcursus “Klimaat: Telen met Lucht” 12 april, 19 april en 10 mei 2019

Delphy Mushrooms biedt een eenmalige en unieke kans om tegen een gereduceerd tarief deel te nemen aan een innovatieve klimaat cursus voor de champignonsector

Als onderdeel van het project “Wereldwijs met Mushrooms” wordt de nieuwe 3-daagse klimaat cursus “Klimaat: Telen met Lucht” eenmalig tegen een gereduceerd tarief van € 500 per deelnemer aangeboden (normaal tarief is € 865). De cursus sluit aan bij de veranderende markt, waarbij in toenemende mate eisen worden gesteld aan kwaliteit, energiezuinig telen en kosten reductie. Dit komt terug in de dagelijkse werkzaamheden rond de klimaatsturing op het champignonbedrijf.

Kader: Het project “Wereldwijs met Mushrooms” wordt uitgevoerd door Delphy Mushrooms, met ondersteuning van de Provincie Limburg (POP3) en het Europees Landbouwfonds voor de Plattelandsontwikkeling. Doelstelling van het project is het vergroten van de concurrentiekracht van de champignonsector door in te zetten op kennisontwikkeling en kennisimplementatie bij zowel teeltbedrijven alsook toeleveringsbedrijven.

Waarom deelnemen?

De eisen en disciplines die nodig zijn om te werken binnen de champignonsector zijn de laatste jaren veel breder en uitdagender worden. Als toeleverancier krijgt u ongetwijfeld regelmatig vragen of opmerkingen van telers over kwaliteit en teeltresultaten. Mindere kwaliteit of teelresultaten kunnen diverse oorzaken hebben die te maken hebben met o.a. grondstoffen, technische voorzieningen, teeltmaatregelen maar ook klimaat. Om hierin een betere afweging te kunnen maken is niet alleen eigen productkennis en globale teeltkennis nodig, maar ook een beter inzicht in mogelijke klimaatoorzaken. Op deze wijze kunt u als toeleverancier uw klanten de ondersteuning leveren die van u wordt verwacht. Deze nieuwe cursus leidt ervaren en startende betrokkenen op tot een hoger niveau in hun functie binnen de champignon- en paddenstoelensector. Deelnemers vergroten hun deskundigheid naar de nieuwste inzichten in klimaattechniek.

Actuele thema’s en ontwikkelingen

De laatste jaren is er veel veranderd in de champignonsector. Vanwege schaalvergroting en regelgeving is het managen van een champignonkwekerij meer complex dan voorheen. Een goede samenwerking tussen toeleveringsbedrijven en teeltbedrijven is dan ook essentieel. Vandaar dat deze cursus is opgezet voor zowel toeleveranciers alsook telers.

Behalve de onderwerpen VERDAMPING en MOLLIERDIAGRAM, LUCHTBEHANDELING en LUCHTVERDELING, ENERGIEBESPARING en ENERGIEOPWEKKING komen ook actuele thema’s aan bod zoals technische ontwikkelingen en de nieuwste klimaatregelingen. Excursies naar verschillende bedrijven binnen de champignonsector maken de cursus extra inspirerend en leerzaam. Na afronding van deze cursus zijn u en/of uw medewerkers weer volledig op de hoogte van de ontwikkelingen en kansen binnen de champignonsector en kunt u hier uw voordeel mee doen.

Locatie

De cursus “Klimaat: Telen met Lucht” (voor betere teeltresultaten en een lager energieverbruik), wordt gegeven op de Delphy-locatie aan de Expeditiestraat 16 a, 5961 PX te Horst.
Cursusdata zijn vrijdag 12 april, 19 april en 10 mei 2019. In de bijgevoegde Flyer Delphy Klimaatcursus Wereldwijs Met Mushrooms 2019 vindt u de volledige cursus informatie en het programma.

Aanmelden voor deze cursus (maximaal 16 deelnemers!), kan tot uiterlijk 5 april 2019 via Aanmeldingsformulier KLIMAAT TELEN MET LUCHT

Heeft u nog vragen of wilt u zich rechtstreeks aanmelden voor deze cursus, neem dan contact op met:

Jan Gielen
Manager Delphy Mushrooms
Specialist klimaat & energie
M: 06 53539895
E: j.gielen@delphy.nl

Share: