Team Kenia, Egypte, Guinee

Delphy is een gerenommeerde, onafhankelijke advies- en onderzoekspartner in de tuinbouw.Wij begeleiden de ontwikkeling van uw bedrijf op het gebied van productie, kwaliteit, bedrijfsmanagement en strategie, uitvoering van innovatieve technologie en projectontwikkeling.

GreenFarming – Kenya

Project-manager: Arnoud van Boven

GreenFarming is een Nederlands programma dat tuinbouw netwerken in Nederland en Kenia verbindt. Dit wordt bereikt door het creëren van gezamenlijke activiteiten, projecten en samenwerkingsverbanden op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en productie. Alle GreenFarming activiteiten die gerelateerd zijn aan een of meer van de vijf hoofdthema’s van het programma; waterbeheer gewasbescherming, klimaat en energie, post-harvest en logistiek, onderzoek en kennis uitwisseling.

HortIMPACT – Kenya

Project-manager: Arnoud van Boven

HortIMPACT draagt bij aan de toegenomen voedselzekerheid en hogere inkomens door middel van de ontwikkeling van een dynamische en duurzame tuinbouwsector in Kenia inclusief kleine en middelgrote formaat boeren. Prioritaire kritieke problemen die zullen worden aangepakt door hortIMPACT zijn gerelateerd aan: 1) opname van kleine en middelgrote formaat boeren in marktgericht toeleveringsketens; 2) voedselveiligheid en geïntegreerde gewasbescherming; 3) voedsel verliezen en efficiëntie in de supply chain.

Growing Solutions Kenya – Kenya

Project-manager: Arnoud van Boven

Onder de vlag van Green Farming is met steun van de Nederlandse overheid het programma Growing Solutions Kenya(GSK) gerealiseerd door een consortium van 11 Nederlandse tuinbouwtechnologie toeleveranciers(Bosman Van Zaal, Gakon, Genap, Hortimax, Horticoop, Hoogendoorn, Koppert, Ludvig Svensson,  Ridder Drive, Van der Hoeven en Delphy) onder leiding van AVAG van 2013 tot 2016. Delphy is de penvoerder van het project. De doelstelling van GSK is het beschikbaar maken van Nederlandse tuinbouwtechnologie voor Kenyaanse groentetelers en hiermee een bijdrage te leveren aan duurzame ontwikkeling van de tuinbouw en voedselveiligheid in dit land. Bij lokale partner, Latia Resource Center in Isinya, zijn 3 demokassen van elk 500 m² neergezet waar 3 verschillende teeltsystemen voor de bedekte teelt van groenten worden gedemonstreerd: Basic, Plus en Advanced. Naast demonstratie wordt een uitgebreid programma van trainingen en ondersteuning gegeven. Het project moet uiteindelijk leiden tot investeringen van lokale groentetelers in tuinbouwtechnologie van Nederlandse herkomst. Growing Solutions wil een voorbeeldfunctie zijn voor de hele Oost-Afrikaanse tuinbouwsector.

Voor meer informatie: www.greenfarming.nl of neem contact op met Arnoud van Boven: 06 26 55 2653/ a.vanboven@delphy.nl.

Share: