Team Afrika

Delphy is een gerenommeerde, onafhankelijke advies- en onderzoekspartner in de tuinbouw.

Wij begeleiden de ontwikkeling van uw bedrijf op het gebied van productie, kwaliteit, bedrijfsmanagement en strategie, uitvoering van innovatieve technologie en projectontwikkeling.

Towards sustainable farming – South Africa

Project managers: Arnoud van Boven and Majella van der Arend

The program is made possible by the funding of Nuffic and the Ministry of Foreign Affairs of the Netherlands. It consists of a combination of theoretical and practical training. Aiming to get sustainable farming in the Nwandedi New Generation Cooperative the Nwanedi community in Limpopo by:

  1. Creating a core group of members that can reach out to other growers on the topics learned
  2. Realizing good production results
  3. Knowledge and awareness created how to deal with difficult climatic conditions
  4. Know how to respond to market requirements, and do good record keeping
  5. And finally a cooperative with farmers that have the capacity to create a sustainable farming system in the community

For more information please contact Majella van der Arend

GreenFarming – Kenya

Project-manager: Arnoud van Boven

GreenFarming is een Nederlands programma dat tuinbouw netwerken in Nederland en Kenia verbindt. Dit wordt bereikt door het creëren van gezamenlijke activiteiten, projecten en samenwerkingsverbanden op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en productie. Alle GreenFarming activiteiten die gerelateerd zijn aan een of meer van de vijf hoofdthema’s van het programma; waterbeheer gewasbescherming, klimaat en energie, post-harvest en logistiek, onderzoek en kennis uitwisseling.

HortIMPACT – Kenya

Project-manager: Martine de Jong

HortIMPACT draagt bij aan de toegenomen voedselzekerheid en hogere inkomens door middel van de ontwikkeling van een dynamische en duurzame tuinbouwsector in Kenia inclusief kleine en middelgrote formaat boeren. Prioritaire kritieke problemen die zullen worden aangepakt door hortIMPACT zijn gerelateerd aan: 1) opname van kleine en middelgrote formaat boeren in marktgericht toeleveringsketens; 2) voedselveiligheid en geïntegreerde gewasbescherming; 3) voedsel verliezen en efficiëntie in de supply chain.

Capacity Building Gauteng – South-Africa

Project-managers: Arnoud van Boven, Herbert Stolker

 Het programma is gericht op het maken van een duurzame kennisinfrastructuur op tuinbouw; 1) waar theorie en praktijk worden gekoppeld (opnieuw); 2) waardoor opkomende boeren en/of studenten succesvol starten van tuinbouw activiteiten; 3) met een focus op productiviteit, duurzaamheid en winstgevendheid; 4) waarin naast traditionele onderwijs in praktische opleidingscentra en coaching op de baan.

Strengthening educational institutes in providing capacity building services for sustainable agricultural development in Rwanda. (NICHE II) – Rwanda

Project-manager: Martine de Jong

De doelstelling van het project is om duurzame voedselzekerheid in Rwanda door middel van een stapsgewijze strategie voor de ontwikkeling van de waardeketen. Een meer op praktijk georiënteerd en op vraag van onderwijs en onderzoek in hoger onderwijs, beroepsonderwijs en beroepsopleiding instellingen leidt tot een bevoegde beroepsbevolking en verbeterde voorlichtingsdiensten te profiteren van de overheid, particuliere sector, agribusiness, agro-industrie en landbouwersorganisaties ondersteuning.

Growing Solutions Kenya – Kenya

Project-manager: Arnoud van Boven

Onder de vlag van Green Farming is met steun van de Nederlandse overheid het programma Growing Solutions Kenya(GSK) gerealiseerd door een consortium van 11 Nederlandse tuinbouwtechnologie toeleveranciers(Bosman Van Zaal, Gakon, Genap, Hortimax, Horticoop, Hoogendoorn, Koppert, Ludvig Svensson,  Ridder Drive, Van der Hoeven en Delphy) onder leiding van AVAG van 2013 tot 2016. Delphy is de penvoerder van het project. De doelstelling van GSK is het beschikbaar maken van Nederlandse tuinbouwtechnologie voor Kenyaanse groentetelers en hiermee een bijdrage te leveren aan duurzame ontwikkeling van de tuinbouw en voedselveiligheid in dit land. Bij lokale partner, Latia Resource Center in Isinya, zijn 3 demokassen van elk 500 m² neergezet waar 3 verschillende teeltsystemen voor de bedekte teelt van groenten worden gedemonstreerd: Basic, Plus en Advanced. Naast demonstratie wordt een uitgebreid programma van trainingen en ondersteuning gegeven. Het project moet uiteindelijk leiden tot investeringen van lokale groentetelers in tuinbouwtechnologie van Nederlandse herkomst. Growing Solutions wil een voorbeeldfunctie zijn voor de hele Oost-Afrikaanse tuinbouwsector.

Voor meer informatie: www.greenfarming.nl of neem contact op met Arnoud van Boven: 06 26 55 2653/ a.vanboven@delphy.nl.

Selection Of Projects Africa

 

 

 

 

 

 

 

Share: