AgriWasteValue

Financiering

Implementatie van cascade valorisatieketen zonder afval voor de terugwinning van waardevolle natuurlijke producten uit agrarische residuen.

Sleutelwoorden

landbouw, zero-waste, bijproducten, lokale hulpbronnen, moleculen met toegevoegde waarde, cosmetica, nutraceutical

Doelstellingen

Ondanks de moeilijke economische context van Europa, blijven de cosmetica- en nutraceuticaliën-industrie zich aanzienlijk ontwikkelen. Deze sectoren worden gekenmerkt door een sterke consumentenvraag naar een terugkeer naar natuurlijke producten uit lokale bronnen. Het doel van het AgriWasteValue-project is om agrarische bijproducten en residuen te integreren in een circulaire economie door innovatieve identificatiemethoden, extractie en duurzame functionalisatieprocessen van interessante moleculen die aanwezig zijn in deze bijproducten en residuen.

Het concept omvat de implementatie van nieuwe duurzame geïntegreerde processen voor de omzetting van deze interessante moleculen in agrarische residuen uit de Noordwest-Europese regio’s – met name de grensoverschrijdende regio’s van de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland – in bio- op basis van producten die worden gebruikt in belangrijke industriële sectoren van de Europese industrie: cosmetica, nutraceuticals, energie, chemicaliën en landbouw.

Budget

The total project amount and the amount of ERDF funding:
Total budget ERDF 1 714 581.05
Total budget 3 143 157.56

Share:

Projectpartners

ProjectleiderCor van Oers
OpdrachtgeverEuropese Unie
LooptijdNovember 2018 - May 2022
Betrokken teamsTeam Akkerbouw en Vollegrondsgroente Zuidwest-Nederland
Team Projecten en Innovaties