28 november 2016

Wie wint de Tuinbouw Ondernemersprijs 2017?

Op 11 januari wordt in de Keukenhof voor de 31e keer de Tuinbouw Ondernemersprijs uitgereikt aan de ondernemer die het beste presteert op innovatief en duurzaam ondernemerschap.

De genomineerde bedrijven zijn Bunnik Plants uit Bleiswijk, Green Specialties Holland uit Lierop en Jac .Uittenbogaard & Zn. (JUB Holland) uit Noordwijkerhout. Volgens de jury kenmerken zij zich door durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid en innovatie. De kandidaten zijn excellente ondernemers en een voorbeeld van innovatie in de tuinbouw. Hun verhaal inspireert.

Het thema van de bijeenkomst is ‘Familiebedrijven, de kunst van succesvol overdragen’. Het actuele thema wordt toegelicht door Prof. Pursey Heugens van RSM Erasmus University. Zijn onderzoek ‘Nieuw bloed, nieuwe koers’ bevat een aantal pittige conclusies. Heugens geeft aandachtspunten voor het succesvol overdragen van een familiebedrijf. In een paneldiscussie zullen drie jonge ondernemers, Joyce Lansbergen van LG Flowers, Erwin van der Lans van Lans en Dirk Ebben van Boomkwekerij Ebben vertellen wat hun ervaringen met bedrijfsovername. Tijdens deze bijeenkomst worden de jaarcijfers van de sector gepresenteerd.

De prestigieuze prijsuitreiking is tevens de nieuwjaarsbijeenkomst van de tuinbouwsector. Dat is hét moment om bijzondere verhalen te delen met bijzondere mensen op een prachtige locatie. Met het netwerk van de partners in de Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs worden de ondernemers in de tuinbouw bereikt die op deze bijeenkomst van harte welkom zijn.

De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt gedragen door de partners: Interpolis, Ministerie van Economische Zaken, Flynth adviseurs en accountants, Rabobank, Royal FloraHolland, Vakblad voor de Bloemisterij | Boomkwekerij, HPP Exhibitions, GroentenFruit Huis.

De bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door: Delphy, Plantion, Keukenhof, MPS, Naktuinbouw, Anthos, CNB, Hobaho, BQ Support en de zaadbedrijven: Rijk Zwaan, Incotec, Bejo Zaden en Enza Zaden.

www.tuinbouwondernemersprijs.nl
www.facebook.com/tuinbouw-ondernemersprijs
www.twitter.com/toptuinbouw

Winnaar TOP 2017

De winnaar van de Tuinbouw Ondernemers Prijs 2017 is familiebedrijf JUB Holland. Het bedrijf van JUB ligt in Noordwijkerhout, in het hart van de Bollenstreek. JUB onderscheidt zich van andere bollenbedrijven omdat het actief is in alle  facetten van de bollenteelt, niet alleen telen zij de bollen, ze broeien ze ook af, en zetten droge bollen af in het retailkanaal en bij tuinzaken, maar planten ook bollen voor gemeentes en instellingen met op maat gemaakte bollenmengsels. In het samenwerkingsverband Remarkable zijn ze tevens actief op het gebied van de veredeling.

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.