29 januari 2016

Welke tomatenteler inspireert zijn vakgenoten het meest?

BERLIJN, Op 4 februari verzamelen de 100 meest innovatieve tomaten telers ter wereld zich in Berlijn tijdens de derde editie van het Tomato Inspiration Event. Tijdens deze avond kunnen de aanwezigen hun stem uitbrengen op één van de vier genomineerde telers of telersorganisaties.

Tomato_Inspiration_Event

De vier genomineerde telers voor de Tomato Inspiration Award 2016 zijn APS Salads uit Cheshire (UK), het Flandria label van de gezamenlijke Belgische veilingen (LAVA) uit Leuven (België), Sundrop Farms uit Adelaide (Australië) en Zeiler Gemüsevertrieb uit Münchendorf (Oostenrijk). Vanaf dinsdag
26 januari zijn de genomineerde telers via korte trailers op de website van het event (www.tomatoinspirationevent.com) voorgesteld.

De gasten van het event worden uitgedaagd om zich onder meer via deze website en de websites van de nominees verder in de achtergronden van
deze bedrijven te verdiepen. Naast de verkiezing van de meest inspirerende tomatenteler staan er twee interessante sprekers op het programma. Henk van Dongen, CEO van Fresh Retail (Nederland) en Edward Zhu, CEO van de Chic Group (China) geven met hun visie over de effecten van online retail op de distributie van tomaten in de komende vijf jaar. Het programma staat onder de vakkundige leiding van Simone van Trier.

Het Tomato Inspiration Event vind plaats in de Puro Skybar in Berlijn en wordt in dezelfde week gehouden als de Fruit Logistica. Event en beurs vormen voor de tomatentelers vanuit de hele wereld een perfecte en vooral inspirerende combinatie. Het Tomato Inspiration Event is een initiatief van KAS/Tuinbouwcommunicatie en HortBiz. Het event wordt financieel mogelijk gemaakt door de partners Bayer, Delphy, Koppert, Oerlemans Plastics, Priva, Saint-Gobain Cultilene en Svensson.

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.