15 september 2021

VTH innovatiepartner Delphy ISFC: ‘We zitten graag met onze neus op de ontwikkelingen in de teelt’

Van Tuijl Haaften is een toonaangevend producent en handelsbedrijf in potten, trays en sticks. Ook ontwikkelt Van Tuijl standaard potten en maatwerk voor kwekers. Het bedrijf kan alles bieden waar een plant in groeit of mee ondersteund wordt. Vanuit een persoonlijke en betrokken benadering worden de wensen van de klant tot in detail besproken en verwerkt tot maatwerkproducten. Met korte levertijden en een servicegerichte houding is het mogelijk de klanten efficiënt, snel en op maat te bedienen. Eigen transportlijnen, een eigen machinepark voor spuitgietproducten en een eigen magazijn maken dit mogelijk.

De zachtfruitmarkt is voor VTH een relatief jonge markt waar nationaal en internationaal veel groei zichtbaar is. Betrokkenheid bij de zachtfruitsector kwam vanuit een dealerschap met een Deens bedrijf dat paperpots produceert. Inmiddels maakt van Tuijl diverse aardbeibakken en potten speciaal voor zachtfruit.

De opkweek van jonge planten in zachtfruit via paperpots is bewezen en het is de wens van VTH om dit nog verder uit te werken. Bijvoorbeeld door het mogelijk te maken dat een zachtfruitkweker vanuit kostenbesparing en versheid van de plug zelf paperpots kan produceren. “Wat we het liefste doen is de ontwikkeling van klantspecifieke producten waar de gehele markt iets aan heeft. We zitten graag met onze neus op de ontwikkelingen in de teelt.”

Innovatiepartner Delphy ISFC

De meerwaarde van het innovatiepartnerschap is dat bij Delphy ISFC partners uit verschillende andere disciplines betrokken zijn. VTH wil samenwerken en samen ontwikkelen: kennis én kennissen opdoen.

Over Delphy ISFC

Delphy Innovative Soft Fruit Centre is de nieuwe hotspot van de internationale zachtfruitsector. Delphy ISFC fungeert als broedplaats voor kennis en innovatie in zachtfruit en ook als de ‘huiskamer’ van de sector. Hier wordt op unieke wijze kennisontwikkeling en kennisverspreiding, op internationale schaal, samengebracht. Uniek door de verbinding met de sector en de samenwerking met partners. Kennisverspreiding is de tweede belangrijke pijler. Dit wordt vormgegeven door internationale events, kennisdagen en andere initiatieven waar onderzoeksresultaten gedeeld worden.

Een uniek initiatief om gezamenlijk innovatie aan te jagen in de zachtfruitsector zijn de innovatiepartners van Delphy ISFC. Innovatiepartners investeren gezamenlijk in projecten die bijdragen aan een innovatieve zachtfruitsector en zijn hiermee de innovators van de zachtfruitsector. De focus van de Delphy ISFC Innovatiepartners ligt op o.a. weerbaar telen, ontwikkelen van nieuwe teelstrategieën en optimalisatie van opkweek zachtfruit en op thema’s als telen onder LED-belichting en digitalisering.

Informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met Bart Jongenelen, +31 (0)6 53 15 14 12; b.jongenelen@delphy.nl\

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.