29 maart 2021

Uitslag verkiezing Mooiste Bewaarui 2021

De Verkiezing van de Mooiste Bewaarui 2021 heeft een winnaar! Eric Pelleboer uit Tollebeek heeft volgens de vakjury het mooiste bakje uien van oogst 2020 aangeleverd, en wint daarmee de
prachtige bronzen bokaal. Daarnaast wint hij een pak uienzaad van het winnende ras, Hyfive, en een  geldbedrag. Uiteraard gaat het om de eer, en dat komt hem toe.
We wensen Eric veel plezier met deze overwinning.

Op de 2e plaats is geëindigd dhr. Machielse uit Made met het ras Centro, en op de derde plaats dhr. Habets uit Nagele met het ras Summit.
De verkiezing van de Mooiste Bewaarui organiseert Delphy samen met de LNCN, de landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland en het Platform Nederlandse Uientelers, onder sponsoring van de HOA, de Holland Onion Association. Normaal vindt de uitreiking van de prijzen plaats op de landelijke uiendag van de LNCN in januari in Dronten, echter dit jaar hebben we dat ‘op afstand’ gedaan. Allereerst hebben we onze uientelers uitgenodigd de mooiste foto van de ui op te sturen. Daaruit hebben we 6 personen gevraagd om een bakje aan te leveren, waaruit de winnaars naar voren zijn gekomen.
De opzet van de verkiezing is om ons mooie product, de Nederlandse Ui, de aandacht te geven die het verdient.

De foto’s zijn te vinden op www.landbouwbeurs.com. De uitslag en het filmpje van de prijsuitreiking zijn ook op deze site te vinden, en op de site van Delphy, www.delphy.nl.

Link naar de prijsuitreiking: https://youtu.be/jDf7vBD_si4

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Niek Vedelaar: n.vedelaar@delphy.nl of 06 51604521
Paul Hooijman: p.hooijman@delphy.nl of 06 5125989

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.