18 mei 2018

Velddemonstraties: kansen voor mechanische onkruidbestrijding in de biologische en gangbare landbouw in Groningen en de Veenkoloniën

Velddemonstraties

Delphy organiseert in opdracht van de provincie Groningen een drietal regionale velddemonstraties in Noord-Nederland. Doel van de demo’s is om ondernemers in hun eigen regio kennis te laten maken met de mogelijkheden van mechanische onkruidbestrijding, innovaties op dit gebied te laten zien en discussie in het veld te hebben over diverse aandachtspunten op gebied van mogelijkheden met de inzet van deze machines.

Het machineprogramma omvat o.a. machines t.b.v. vals zaaibedbereiding, thermisch branden, schoffelen, eggen en diverse extra uitrusting voor bestrijding in de rij.

De demo’s zullen plaatsvinden op SPNA Ebelsheerd (Nieuw Beerta), SPNA Kollummerwaard (Munnekezijl) en PPO ’t Kompas (Valthermond) waarbij elke locatie een eigen machineprogramma heeft om zoveel mogelijk in te spelen op de actualiteiten per grondsoort en bouwplan.

Cursus mechanisatie

We organiseren ’s ochtends een praktische cursus voor telers die nieuwe machines hebben aangeschaft. Deze cursus wordt gerealiseerd vanuit de stimuleringsregeling Biologische landbouw vanuit de provincie Groningen. Telers ontvangen aandachtspunten van de diverse machines met als doel het gebruik en inzetbaarheid hiervan zo goed mogelijk te ondersteunen. Details bepalen in grote mate de effectiviteit van mechanische onkruidbestrijding. Deelnemers leren in deze praktische cursus zelf alle strategieën en instellingsmogelijkheden van de diverse machines.

Data Velddemonstraties

Vrijdag 25 mei
vanaf 14.00 uur
Locatie Ebelsheerd
Hoofdweg 26
9687 PL Nieuw Beerta

Donderdag 7 juni
Vanaf 14.00 uur
Locatie Kollumerwaard
Hooge Zuidwal 1
9853 TJ Munnekezijl

Vrijdag 8 juni
Vanaf 14.00 uur
Locatie PPO ’t Kompas
Noorderdiep 211
7876 CL Valthermond

Delphy voert deze demonstraties uit in samenwerking met SPNA en PPO Valthermond. Delphy, SPNA, PPO Valthermond en de Provincie Groningen heten u van harte welkom op één van deze middagen!

LET OP! Check voor aanvang de website www.delphy.nl of de velddemo definitief doorgaat!!! Bij slecht weer worden de demo’s verplaatst.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Christoffel den Herder, 0612155131; c.denherder@delphy.nl

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.