14 mei 2019

Uitnodiging Velddemonstratie 19 juni Munnikezijl

Thema: ‘Mogelijkheden schoffelen en wiedeggen in zaaiui en suikerbiet’

Woensdag 19 juni 2019
Inloop vanaf 18.30 uur
Start vanaf 19.00 uur tot 21.00 uur (avondprogramma!)
Locatie: SPNA Kollumerwaard
Hooge Zuidwal 1, 9853 TJ, Munnekezijl

LET OP! Check voor aanvang de website www.delphy.nl/news of de velddemo definitief doorgaat!!! Bij slecht weer wordt de demo verplaatst

Velddemonstraties
SPNA en Delphy organiseren in opdracht van de provincie Groningen een viertal regionale velddemonstraties in Noord-Nederland. Doel van de demo’s is om ondernemers in hun eigen regio kennis te laten maken met de mogelijkheden van mechanische onkruidbestrijding, innovaties op dit gebied te laten zien en discussie in het veld te hebben over diverse aandachtspunten op het gebied van de mogelijkheden met de inzet van deze machines.

Programma
Deze avond zullen we nieuwe ontwikkelingen laten zien op gebied van schoffelen en wiedeggen. De machines die gedemonstreerd worden zijn:
• Steketee IC light cameraschoffel in zaaiui
• Carré cameragestuurde schoffel in suikerbieten
• APV precisie wiedeg in zaaui en suikerbiet
• Treffler wiedeg in zaaiui en suikerbiet
Doel van de avond is de machines te demonstreren en gezamenlijk te discussiëren over de kansen en aandachtspunten van toepassing van mechanische onkruidbestrijding in diverse (gangbare) teelten.

Demolocaties
De demo’s zullen plaatsvinden bij de gebroeders Prins in Zuidbroek, SPNA Ebelsheerd (Nieuw Beerta), SPNA Kollumerwaard (Munnekezijl) waarbij elke locatie een eigen machineprogramma en invalshoek heeft. Dit om zoveel mogelijk in te spelen op de actualiteiten per grondsoort en bouwplan. Overige data worden nog gecommuniceerd!
In de demo’s tonen we kansen voor mechanische onkruidbestrijding in de biologische en gangbare landbouw in Groningen en de Veenkoloniën
Delphy begeleidt deze demonstraties en werkt in dit project samen met SPNA en de Provincie Groningen. We heten u van harte welkom op één van deze middagen!

Hartelijk welkom namens:

Christoffel den Herder, SPNA Ebelsheerd, Michiel Bus en Provincie Groningen

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.