Tweede bijeenkomst van het project Smart AKIS op 12 oktober

Op 9 maart van dit jaar is het Europese project Smart AKIS in Nederland van start gegaan. Smart AKIS heeft als doel het inventariseren en promoten van ‘smart farming technology’ (SFT) in een groot aantal Europese landen. Op 12 oktober 2017 organiseren we de tweede bijeenkomst van dit project in samenwerking met AERES Praktijkcentrum, Wisentweg 13 in Dronten, van 10-16 uur.

Doelen van de bijeenkomst en programma

10.00-16.00 uur: Demonstratie van smart farming technieken. Bedrijven die dit soort technieken op de markt brengen worden hiervoor uitgenodigd. We hebben de volgende faciliteiten beschikbaar:

  • Zandbak voor demonstratie van machines en technieken (strooien, spuiten)
  • Werktuighal, voor demonstraties in een stand of via video. Ruimte voor een stand ongeveer 8×4 m
  • Zaaltje, voor presentatie en discussie
  • Bedrijven of organisaties die interesse hebben om te demonstreren of een stand in te richten zijn van harte uitgenodigd.

13.30 – 15.30 uur: Identificeren en uitwerken van concepten voor nieuwe projecten

  • Na de middag is er de gelegenheid om in kleine groepen met geïnteresseerden nieuwe ideeën uit te werken tot een project-idee. Momenteel zijn er in diverse Provincies in Nederland subsidiemogelijkheden voor projecten op het gebied van smart farming of precisielandbouw. Per sessie is er een facilitator beschikbaar met kennis van de mogelijkheden die er zijn. Maar we kunnen ook andere mogelijkheden onderzoeken.
  • De zoektocht naar een interessante business case voor de agrariër staat centraal in 1 van de workshops. Partijen die hiervoor wat te bieden hebben zijn van harte welkom.
  • Aanbieders van technieken kunnen zelf ook een idee aanleveren voor een nadere uitwerking in een workshop. Bij aanmelding voor de bijeenkomst op de website kunt u aangeven als u hier belangstelling voor heeft.

Voor deze informatie- en demodag zullen akkerbouwers, onderwijs en de vakpers worden uitgenodigd.

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Informatie

Herman Krebbers
E h.krebbers@delphy.nl
M 06 53 40 00 66

Harm Brinks
E h.brinks@delphy.nl
M 06 20 42 38 95

 

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.