19 juni 2019

Toekomstgerichte onkruidbestrijding in peenteelt

Onkruiddemo op de Landelijke open middag B-peen

De sector is onderweg naar peen telen in 2030. Op de landelijke open middag B-peen zijn innovaties en oplossingen voor nu en later op 1 veld op 1 middag voor de hele peensector binnen bereik! Op woensdag 9 oktober 2019 is de zesde jaarlijkse Landelijke open middag B-peen in de Noordoostpolder, georganiseerd door Delphy en ‘v/d Grond’. Veel actuele aspecten van de peenteelt komen aan de orde. Op een perceel van Mts Koenraadt in Espel ligt naast demo’s met rassen, zaailint, bemesting en plantversterkers ook een onkruiddemo.

Onkruidbestrijding in peenteelt

Een vaststaand gegeven in de teelt van peen is de bestrijding van onkruid. Via de chemische en mechanische weg is onkruid te bestrijden. Deze proef is gericht op de bestrijding van zwarte nachtschade. Nu linuron niet meer is toegelaten, zoeken we naar een alternatieve aanpak. Zeer vroeg beginnen en blijven herhalen lijkt een goede aanpak. Tijdens de rondleidingen zullen de Delphy consultants de toegepaste schema’s en bevindingen toelichten.

Heeft u vragen aan de Delphy consultants of aan de leverancier van de toegepaste middelen, dan kunt u deze na de rondleiding stellen aan de betrokkenen die met een stand aanwezig zijn op de informatiemarkt. Hier zijn ook aanwezig verschillende mechanisatiebedrijven, catering en andere bedrijven, werkzaam in de peensector om met u tijdens een hapje en een drankje in gesprek te gaan hoe we peen zullen telen in 2030.

Via de website is meer informatie te lezen over deze open middag. Voor vragen over de middag B-peen en het laten doen van onderzoek, kunt u contact opnemen met Johan Wander, 06-51376489 of via de mail: j.wander@delphy.nl.

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.