6 juni 2019

Taakkaart gestuurd bemesten

Loonbedrijf de Ruiter, GPX Solutions BV, dronewerkers en Delphy lanceren variabel bemesten.
In 2018 zijn meerdere grootschalige praktijk testen uitgevoerd met variabele wortelsnoei. Dronewerkers en Delphy hebben data omgezet naar taakkaarten voor de fruitteelt. De veel belovende resultaten gericht op groeiremming kunnen nu tevens gekoppeld worden aan groei stimulatie.

Loonbedrijf de Ruiter uit Erichem heeft in samenwerking met GPX Solutions BV de technische zijde van variabel toedienen van organische mest ontwikkeld. Door middel van een gelijkaardige taakkaart kan er voor gekozen worden in zones en/of een aantal bomen organische stof toe te dienen.
Door deze ontwikkeling en samenwerking tussen de diverse partijen zal in 2019 op grotere schaal dronevluchten uitgevoerd gaan worden onder regie van Delphy in samenwerking met Dronewerkers.

De vergaarde resultaten zullen vervolgens ingezet kunnen worden voor variabele wortelsnoei en/of variabel bemesten van uw boomgaard. Met als doel een volledig egaal perceel op termijn. De praktijk toepassingen zullen komende jaren verder uitgebreid worden.
Op onderstaande foto is bij Van Ossenbruggen in Ingen variabel bemest waar afgelopen winter door Loonbedrijf van Ossenbruggen variabele wortelsnoei is toegepast.

Interesse in variabel wortelsnoei en/of bemesten?
Gerhard Riphagen, g.riphagen@delphy.nl, 06 5342 7208
René Bal, r.bal@delphy.nl, 06 5337 5087

Voor vragen kunt u contact opnemen met René Bal, +31-653375087; r.bal@delphy.nl

 

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.