8 november 2017

René Bal nieuwe manager team Fruitteelt Delphy

Nieuwe koers team Fruitteelt

Binnen team Fruitteelt Delphy is René Bal (28 j.) per 1 november benoemd als manager team Fruitteelt Delphy. Hij volgt hiermee Gerard Kievit op.In onderling overleg zijn Gerard Kievit en Delphy overeengekomen dat Gerard een nieuwe uitdaging buiten Delphy zal aanvaarden. Delphy bedankt Gerard voor zijn inzet en bijdrage aan Delphy.

Met het aantreden van René Bal zet team Fruitteelt een nieuwe aanpak uit. Team Fruitteelt blijft  zich richten op het adviseren van fruittelers in het binnen- en buitenland. Hierbij worden de activiteiten gericht op het ontwikkelen- en toepassen van kennis op de fruitteeltbedrijven. In samenwerking met de klanten en partners wordt er op de bedrijven door middel van proeven praktijkkennis ontwikkeld die direct toegepast kan worden. Via de proeven op de appel- en perendagen wordt nieuwe kennis ontwikkeld en gepresenteerd.

Daarnaast bouwt team fruitteelt haar leidende positie op het gebied van gebruik van data fruitteelt. Het QMS Platform speelt hierbij een belangrijke rol. Met behulp van weer- en perceelsdata wordt de teelt gevolgd geadviseerd op basis van geregistreerde en gemeten data om de teelt te optimaliseren. Daarnaast bouwt team fruitteelt haar leidende positie op het gebied van de High tech (spectraalbeelden, data, opstellen prognoses, perceelsverbetering) toepassingen in de fruitteelt verder uit. Door het toepassen van deze technieken is er nog veel meerwaarde te bereiken in de teelt. Team Fruitteelt werkt hierbij samen met diverse partners, waaronder het bedrijf IFV uit Engeland. David van de Graaf zal na het afronden van zijn HBO opleiding full time aan de slag gaan als adviseur fruitteelt. Delphy wenst René en het team fruitteelt veel succes.

Voor vragen kunt u contact opnemen met – René Bal, manager fruitteelt Delphy, + 31 6 53 37 50 87, r.bal@delphy.nl of – Jacco van der Wekken, directeur Delphy,  +31 6 51 07 36 74; j.vanderwekken@delphy.nl.

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.