1 maart 2021

Vernieuwd! Gids Gewasgezondheid Fruit en Aardbei

Combinatie fruit en aardbei

Vanaf 2021 brengen we de gecombineerde gids ‘Gewasgezondheid fruit èn aardbei’ uit, waarbij we ook handig gebruik maken van digitalisering. De papieren versie van de gids Gewasgezondheid komt één keer per jaar uit en in onze Gewasbeschermingsapp houden we de wijzigingen in de toelating van gewasbeschermings- middelen het gehele jaar door up-to-date en vullen we deze aan.

Want gewasbescherming wordt steeds ingewikkelder. Veel middelen mogen maar een beperkt aantal keer worden gebruikt, hebben zware of minder zware driftreducerende maatregelen of mogen wel in de bedekte teelt en niet in onbedekt teelt of andersom. Kortom u als fruit- en/of aardbei-teler moet goed onderlegd zijn om gewasbeschermingsmiddelen effectief en op de juiste manier in te zetten. Delphy ondersteunt u daarin en geeft handvatten voor gebruik.

Accuraat met de app

De papieren versie en de app zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de gids vindt u achtergronden over ziekten en plagen bij grootfruit, steenfruit, kleinfruit en aardbei (o.a. appel, peer, kers, blauwe bes, framboos en aardbei). Cultuurmaatregelen staan, om aantasting te voorkomen, uitgebreid beschreven. De gewasbeschermingsmiddelen staan wel genoemd, maar de details hierover vindt u in de app. Bijvoorbeeld het aantal keer dat een gewasbeschermingsmiddel mag worden gebruikt, de hoeveelheid per hectare etc. Ook is het via de app eenvoudig om achtergrondinformatie over de middelen op de site van het Ctgb (College Toelating Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden) op te vragen. Daarnaast is de nieuwe gids ‘Gewasgezondheid fruit en aardbei’ uitgebreid met de verschillende resistentiegroepen (FRAC-codes) waarmee een bewuste keuze gemaakt kan worden tussen diverse middelengroepen.

Samenvattend:

  • fruit èn aardbei in één gids en mèt app (nieuw)
  • achtergronden over ziekten en plagen (G)
  • cultuurmaatregelen (G)
  • gewasbeschermingsmiddelen per teelt (G)
  • resistentiegroepen (nieuw)
  • gebruik gewasbeschermingsmiddelen (A)
  • achtergrondinfo gewasbeschermingsmiddelen (A)

(G=gids, A=app)

Dit en nog veel meer treft u aan in de nieuwe gids ‘Gewasgezondheid fruit en aardbei’ en in de app. Online bestellen van de gids plus app kan via deze link of m.b.v. het bijgesloten bestelformulier.

Heeft u nog vragen?

Neem dan gerust contact met Delphy Team Zachtfruit

Mail softfruit@delphy.nl

Tel. 077 398 75 00

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.