2 mei 2016

‘Middag Tuinen’ bij Paprika: Energiezuinig telen met goede kwaliteit

Op 12 mei 2016 organiseert Delphy een ‘Middag Tuinen’ voor telers, toeleveranciers, adviseurs consultants en onderzoekers bij de het onderzoek naar de energiezuinige paprika teelt in het Improvement Centre van Delphy.

Aanleiding en omschrijving project

Naar aanleiding van onze kernwaarden: Kennis ontwikkeling, Kennis delen en Kennis implementatie organiseert Delphy een ‘Middag Tuinen’ om telers, toeleveranciers, consultants en onderzoekers te informeren over de huidige stand van zaken binnen deze proef en wat er met oog op de toekomst nog mogelijk zal komen.

De doelstelling van het project ‘Energiezuinige paprikateelt’ is praktijkconform energiezuinig telen met behoud van kwaliteit. Door het gebruik van dubbele schermen en inzet van verwarming op uitsluitend temperatuurvraag mag het gasverbruik aan het einde van de teelt maximaal 20 m3/m2 zijn.

Kwaliteitsbewaking vindt onder andere plaats door middels het telen met dubbel scherm een homogeen klimaat te creëren door uitstraling te minimaliseren en klimaatschokken te voorkomen. Schermen zullen openen op basis van verschil in temperatuur boven en onder het scherm. Nivolatoren worden ingezet om geringe luchtbeweging in de kas te realiseren.

Programma

13.30 uur        Ontvangst met koffie/thee bij Delphy Improvement Centre in Bleiswijk

13.45 uur        Welkom en doelstelling middag

14.00 uur        Presentatie Jan Hulst over ontwikkelingen binnen rot

14.20 uur        Uitleg opzet proef 2016 en resultaten tot nu toe

15.00 uur        Presentaties participanten van de proef.

15.30 uur        Pauze met koffie/thee

16.00 uur        Bezoek proef Venlow Energy Wageningen UR Glastuinbouw

16.30 uur        Bezoek proef Delphy Improvement Centre

17.00 uur        Samenvatting en conclusie

17.10 uur        Netwerkborrel

Locatie

Delphy Improvement Centre
Violierenweg 3
2665 MV Bleiswijk

Parkeren

Er is voldoende (gratis) parkeerruimte bij ons gebouw.

Aanmelden

Deelname aan deze middag is gratis. U kunt zich uiterlijk tot 10 mei aanmelden voor deze middag bij Lisa Grootscholten via l.grootscholten@delphy.nl of telefonisch via +31 10 522 17 71.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van het programma kunt u contact opnemen met Marc Grootscholten via 010 – 522 17 71.

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.