12 september 2016

‘Middag Tuinen’ bij Paprika | 30 september 2016

Op 30 september 2016 organiseert Delphy een ‘Middag Tuinen’ voor telers, toeleveranciers, adviseurs consultants en onderzoekers bij de het onderzoek naar de energiezuinige paprika teelt in het Improvement Centre van Delphy.

Aanleiding en omschrijving project

Naar aanleiding van onze kernwaarden: Kennis ontwikkeling, Kennis delen en Kennis implementatie organiseert Delphy een ‘Middag Tuinen’ om telers, toeleveranciers, consultants en onderzoekers te informeren over de huidige stand van zaken binnen deze proef en wat er met oog op de toekomst nog mogelijk zal komen.

De doelstelling van het project ‘Energiezuinige paprikateelt’ is praktijkconform energiezuinig telen met behoud van kwaliteit en productie. Door het gebruik van dubbele schermen en inzet van verwarming op uitsluitend temperatuurvraag mag het gasverbruik aan het einde van de teelt maximaal 20 m3/m2 zijn. Tot nu toe is er geen binnen rot geconstateerd, is de productie conform praktijk en het gasverbruik (tot 1 september) 13,4 m3/m2.

Kwaliteitsbewaking vindt onder andere plaats door middels het telen met dubbel scherm een homogeen klimaat te creëren door uitstraling te minimaliseren en klimaatschokken te voorkomen. Schermen zullen openen op basis van verschil in temperatuur boven en onder het scherm. Nivolatoren worden ingezet om geringe luchtbeweging in de kas te realiseren.

Programma

13.30 uur    Ontvangst met koffie/thee bij Delphy Improvement Centre in Bleiswijk
13.45 uur    Welkom en doelstelling middag door Jeroen van Buren
13.50 uur    Bezoek aan paprika proef Improvement Centre
15.00 uur    Resultaten huidige proef door Arie de Gelder & Rick van den Burg.
15.30 uur    Presentatie Svensson door Paul Arkesteijn
15.45 uur    Pauze met koffie/thee
16.00 uur    Presentatie Rudi Aerts, docent Industriële Ingenieurswetenschappen (KULeuven) over het binnen rot onderzoek.
16.30 uur    Samenvatting/discussie
16:45 uur    Netwerkborrel

Locatie

Delphy Improvement Centre
Violierenweg 3
2665 MV Bleiswijk

Parkeren

Er is voldoende (gratis) parkeerruimte bij ons gebouw.

Aanmelden

Deelname aan deze middag is gratis. U kunt zich uiterlijk tot 28 september aanmelden voor deze middag bij evenementen@delphy.nl of telefonisch via +31 10 522 17 71.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoudt van het programma kunt u contact opnemen met Jeroen van Buren via 010 – 522 17 71.

Dit project is o.a. gefinancierd vanuit  het programma Kas als Energiebron, het innovatie- en actieprogramma van LTO Glaskracht Nederland en het ministerie van Economische Zaken.

kas_als_energiebronPrintlto_glaskracht_nederland

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.