17 september 2018

Kijkje in de toekomst van witlof: Witlof Biënnale 2018 

Programma symposium Witlof Biënnale 2018 bekend

‘Witlof in 2030’: de toekomst van verpakkingen, de toepassing van witlofwortels als voedingsbodem voor de teelt van insecten en data-gestuurd telen. Een paar onderwerpen die op de agenda staan tijden het symposium van de Witlof Biënnale 2018. Dit wordt gehouden op vrijdag 28 september in Etten-Leur, Nederland.

Witlof in 2030

Het programma start met informatie over de witlofmarkt. Hier presenteren de landen Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Zwitserland hun economische overzicht. Wilco van den Berg, marktanalist van GroentenFruit Huis geeft inzicht in aankoop- en consumptiegedrag van de Nederlandse, Belgische en Franse witlofconsument en trends en ontwikkelingen.
Vervolgens wordt er gesproken over ‘Circulaire Witlofteelt’. Met meer informatie over onder andere de mogelijkheden van insectenkweek op reststromen, en optimaal gebruik en valorisatie van Cichorium biomassa.
De middag staat in het teken van de toekomst van de witlofsector. Eglė Baecke-Eimontaitė, directeur voedselkwaliteit bij Freshfel Europe, gaat in op de residu limiet in Europees perspectief en over ontwikkelingen en richtingen.
Het programma wordt afgesloten met de voordelen van robots bij het oogsten van witlof en krijgt u antwoord op de vraag of data gestuurd telen de nieuwe toekomst is.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de website van de Witlof Biënnale. Kosten voor het symposium op vrijdag 28 september bedraagt €135,- per persoon. De presentaties zijn in het Nederlands of Frans en worden simultaan vertaald naar Nederlands, Frans en Duits. Zie www.biennale2018.eu voor het volledige programma. Wilt u bij het diner aanwezig zijn, dan kunt u dit bij uw aanmelding vermelden.

Drie dagen in het teken van witlof

De Witlof Biënnale is een tweejaarlijkse evenement voor de witlofsector. De Biënnale start op donderdag 27 september met de Flevolof-meet-up. Hier kunt u als deelnemer aan het symposium in informele sfeer netwerken met collega’s uit de sector. 28 september vindt het symposium plaats en aansluitend op zaterdag 29 september kunnen alle deelnemers aan het symposium Nature’s Gold Production in Zundert bezoeken. Hier is onder meer een informatiemarkt van verschillende bedrijven uit de witlofsector en kunt u een kijkje nemen in de witlofkwekerij.

De Witlof Biënnale wordt mede mogelijk gemaakt door BelOrta en Agrin-Serv. Organisatie is in handen van witlofcoöperatie Witcop u.a., ‘v/d Grond’ en GroentenFruit Huis. Bekijk de website voor meer informatie.

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.