7 juni 2021

Kekkilä-BVB innovatiepartner Delphy ISFC

BVB Substrates is een van de substraatmerken voor professionele kwekers van Kekkilä-BVB (wereldwijd marktleider in substraatproductie). BVB Substrates biedt op maat gemaakte mengsels aan die rechtstreeks aan kwekers wereldwijd worden verkocht. De substraten worden aangepast op het gewas, irrigatie en bemestingsmogelijkheden/strategieën, het klimaat waarin geteeld wordt en op de wensen van de kwekers.

Samen kennis ontwikkelen en delen

Kekkilä-BVB gelooft sterk in het samen ontwikkelen van kennis en het delen van kennis met de sector. Dit is de reden om samenwerking te zoeken met innovatieve en onafhankelijke partners zoals Delphy. Als innovatiepartner van Delphy ISFC kan BVB Substrates via deze ‘hotspot voor de zachtfruitsector’ direct in contact staan met het onderzoek en de ontwikkelingen in deze sector.

Over Delphy ISFC

Delphy Innovative Soft Fruit Centre is de nieuwe hotspot van de internationale zachtfruitsector. Delphy ISFC fungeert als broedplaats voor kennis en innovatie in zachtfruit en ook als de ‘huiskamer’ van de sector. Hier wordt op unieke wijze kennisontwikkeling en kennisverspreiding, op internationale schaal, samengebracht. Uniek door de verbinding met de sector en de samenwerking met partners. Kennisverspreiding is de tweede belangrijke pijler. Dit wordt vormgegeven door internationale events, kennisdagen en andere initiatieven waar onderzoeksresultaten gedeeld worden.

Een unieke initiatief om gezamenlijk innovatie aan te jagen in de zachtfruit sector zijn de innovatiepartners van Delphy ISFC. Innovatiepartners investeren gezamenlijk in projecten die bijdragen aan een innovatieve zachtfruitsector en zijn hiermee de innovators van de zachtfruitsector. De focus van de Delphy ISFC Innovatiepartners ligt op o.a. weerbaar telen, ontwikkelen van nieuwe teelstrategieën en optimalisatie van opkweek zachtfruit en op thema’s als telen onder LED-belichting en digitalisering.

Informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met Bart Jongenelen, +31 (0)6 53 15 14 12; b.jongenelen@delphy.nl

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.