30 augustus 2021

Horti Science Park Event weeks van 20 september t/m 09 oktober 2021

15 jaar tuinbouwontwikkeling in het Horti Science Park (20 september 2021 t/m 8 oktober 2021)

Delphy Improvement Centre, Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw en Gemeente Lansingerland vieren vijftien jaar kennisontwikkeling voor de glastuinbouw. Van 20 september tot 8 oktober worden tijdens de ‘Horti Science Park Event Weeks’ verschillende activiteiten georganiseerd. Vanuit het terug kijken, wordt vooruitgekeken naar de rol van het Horti Science Park in de toekomst.

In het najaar van 2006 werden de teeltproeven gestart op de locaties van Delphy Improvement Centre en WUR (Business Unit Glastuinbouw) aan de Violierenweg in Bleiswijk (Gemeente Lansingerland). Er is in dit Horti Science Park in vijftien jaar toonaangevende kennis ontwikkeld voor de Nederlandse en internationale glastuinbouw.

Naast dat er ‘Het Nieuwe Telen’ bedacht en ontwikkeld is, is er zeer veel onderzoek gedaan naar de toepassing van LED-belichting en is er de ontwikkeling naar digitaal telen in autonome gestuurde kassen met toepassing van nieuw ontwikkelde plantsensoren. Daarnaast is de ontwikkeling van productiesystemen en het testen van verschillende prototypen kassen altijd als een groot onderdeel van het onderzoek geweest. Momenteel wordt er teeltkennis voor ‘Vertical Farming’  ontwikkeld.

Horti Science Visie voor Lansingerland

Gemeente Lansingerland wil haar kracht als kennisintensieve glastuinbouwgemeente verder ontwikkelen. Ze werkt met ondernemers en inwoners aan een ‘Horti Science Visie’, die de basis moet vormen voor richtinggevend glastuinbouw onderzoek en toekomstplannen op thema’s zoals onderwijs, werkgelegenheid en ruimte.

Events geven een blik op de toekomst

Tijdens de ‘Horti Science Park Event Weeks’ staat onder andere de opening van het ‘Fieldlab Vertical Farming’ van Delphy en WUR op het programma. Daarnaast worden er door Gemeente, WUR en Delphy, samen met organisaties zoals Glastuinbouw Nederland en Greenport West-Holland nog ruim tien andere events georganiseerd. Zo is er de kennisdag voor tuinbouwondernemers, het WaterEvent en een middag over smaakonderzoek. Ook zijn er meet-ups over de ‘Horti Science Visie’ met tuinbouwjongeren en inwoners van de gemeente. Alle events kijken vanuit het vandaag naar de toekomst.

Klik voor meer informatie, het volledige programma en de inhoud van de diverse bijeenkomsten op de datum hieronder.

Alle events vinden plaats op Violierenweg 1 in Bleiswijk

Datum:

Omschrijving:

22-09-21 Club van 100: Glastuinbouw en Bloembollen voor het voetLICHT
25-09-21 Meet-up met de bewoners van de Gemeente Lansingerland
01-10-21 Opening Vertical Farm faciliteiten Wageningen University & Research en Delphy in combinatie met Vertical Farming Conference 
 
05-10-21 Hét Glastuinbouw Kennisevent: “De uitdagingen voor de komende 15 jaar”
 
06-10-21 Bijeenkomst met Tuinbouw Jongeren Oostland
 
07-10-21 het Waterevent: Waterkwaliteit op het bedrijf onder de aandacht
 
08-10-21 De dag van Smaak: Prikkel jouw zintuingen, Innovaties in groenten en fruit

 

Alle evenementen worden georganiseerd volgens de op dat moment geldende Corona regels en er wordt gevraagd naar een Coronabewijs. Bij bezoek aan het HSP kunt u te maken krijgen met wegwerkzaamheden. Meer informatie op de website van rijkswaterstaat 

 

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.