27 juli 2020

Henri Oordt nieuwe onderzoeker Team Akkerbouw Noordwest-Nederland

Per 1 september 2020 start Henri Oordt bij Delphy, als onderzoeker akkerbouw bij team akkerbouw Noordwest-Nederland. Zijn werkgebied is Noord-Holland, Flevoland, de kleigebieden in Friesland en Groningen.

Ervaring

Henri heeft, na het afronden van zijn hbo-opleiding akker- en tuinbouw, veel ervaring opgedaan als onderzoeker bij diverse bedrijven. Binnen Delphy zal Henri zich vooral gaan richten op het opzetten en uitvoeren van praktijkonderzoek in diverse akkerbouwgewassen. Daarnaast krijgt ook het opzetten van onderzoek in de Biologische akkerbouwsector zijn aandacht.

Onderzoek

Gezien de vele veranderingen waar de akkerbouw mee te maken krijgt als klimaatverandering, regelgeving maar ook veranderende marktomstandigheden, is praktijkonderzoek meer dan noodzakelijk. Het ontwikkelen van nieuwe teeltconcepten, toepassen van nieuwe (teelt)technieken staan hoog op de onderzoeksagenda bij Delphy. Met het aantrekken van Henri Oordt als onderzoeker versterkt Delphy haar positie als expert op het gebied van de teelt van akkerbouwgewassen. In samenwerking met de akkerbouwadviseurs van Delphy wordt er meerwaarde geboden bij innovatieve ontwikkelingen en optimalisatie in de akkerbouw.

Contact

Henri Oordt is vanaf 1 september 2020 bereikbaar:

M 06 51 36 99 55
E h.oordt@delphy.nl

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.