3 februari 2017

HAS en Delphy starten in maart met nieuwe cursus Telen met licht

Licht is een essentiële factor in plantaardige productie. Naast zonlicht wordt in de tuinbouw veel gebruikt gemaakt van SON-T belichting. Daarnaast is er de laatste jaren in o.a. het Delphy Improvement Centre veel praktijkonderzoek gedaan naar LED- belichting. Hoe kunt u optimaal gebruik maken van het licht en hoe doet u verstandige investeringen in types belichting?

HAS Hogeschool en Delphy bieden een cursus aan waarin de teelttechnische en bedrijfseconomische aspecten aan bod komen. Tegelijk kunt u uw eigen situatie in kaart brengen en vervolgstappen om te komen tot optimalisatie uitwerken. HAS Hogeschool en Delphy bundelen voor deze cursus hun krachten en putten uit ervaring in gesloten teeltsystemen en kassen.

Inhoud cursus

Tijdens de cursus kunnen cursisten hun eigen situatie in kaart brengen en vervolgstappen uitwerken om te komen tot optimalisatie. HAS Hogeschool en Delphy bundelen voor deze cursus hun krachten en putten uit hun jarenlange ervaring in kassen en gesloten teeltsystemen.

Het programma van de cursus ‘Telen met licht’ bestaat uit vier cursusdagen van 13.00 uur tot 17.00 uur. De cursusbijeenkomsten vinden afwisselend plaats in ’s-Hertogenbosch en Bleiswijk.

Thema’s die aan de orde komen zijn:

  • Licht en plant
  • Licht en klimaatregeling
  • Licht en waterhuishouding
  • Licht en rentabiliteit

Voor wie?

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor glastuinders die meer willen weten over licht en nieuwsgierig zijn naar nieuwe mogelijkheden en de betekenis hiervan voor hun eigen bedrijf.

Kijk bij ons cursusaanbod als je meer wilt weten over de onderwerpen die in de cursus aan bod komen.

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.