31 oktober 2016

Finalisten Tuinbouwondernemersprijs bekend

Drie excellente ondernemers maken kans op Tuinbouw Ondernemersprijs 2017

De finalisten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2017 zijn bekend. Vandaag bracht bestuursvoorzitter Nico Koomen een felicitatiebezoek aan de drie genomineerde kandidaten die kans maken op de prestigieuze ondernemersprijs. Op 11 januari wordt de winnaar bekend gemaakt.

Uit een uitstekende kandidatenlijst heeft de jury de volgende bedrijven genomineerd:

Bunnik Plants, Bleiswijk

Dit innovatieve potplantenbedrijf produceert duurzaam geteelde groene planten op 25 hectare. Bunnik Plants heeft met verschillende productielijnen, voorzien van toegevoegde waarde, een grote naam opgebouwd. Het internationaal georiënteerde familiebedrijf zoekt in de bedrijfsvoering altijd naar de meest duurzame oplossingen en is als partner of als initiatiefnemer betrokken bij vele projecten.
Bunnik Plants is voorgedragen door Royal FloraHolland.

Green Specialties Holland, Lierop

Adrie en Hennie van den Einden hebben Green Specialties Holland opgebouwd vanuit een traditionele groentekwekerij tot een van de meest toonaangevende leveranciers van hoogwaardige bladgewassen. De activiteiten van het bedrijf beslaan alle schakels in de keten om de kwaliteit van de producten te borgen. Het bedrijf innoveert en is bijzonder marktgericht waarbij ze niet altijd het geëigende pad volgen.
Green Specialties Holland is voorgedragen door Ron Mulders.

Jac. Uittenbogaard & Zonen (JUB Holland), Noordwijkerhout

Het vooraanstaande bedrijf in de bollensector beheerst als een van de weinigen alle dimensies van het bloembollenvak: van veredelen, kweken, broeien en verhandelen van bloembollen voor de retail, landscape en broeierij. JUB Holland heeft duurzaam ondernemen bijzonder hoog in het vaandel staan en is nauw betrokken in talrijke initiatieven op het gebied van het verduurzamen van de bloembollenteelt.

Oordeel van de jury

De finalisten hebben met elkaar gemeen dat ze met een sterke en vernieuwde strategie inspelen op de snel veranderende maatschappij waarbij duurzaamheid en economie goed samengaan. Er is een continue stroom aan innovaties en er wordt samenwerking gezocht met partners om niet alleen als ondernemer maar om als sector beter te worden.

31e prijsuitreiking op 11 januari

De jury is nog niet klaar; een tweede ronde van beoordelen gaat nu in. De winnaar wordt bekend gemaakt op woensdag 11 januari 2017 in Keukenhof tijdens de feestelijke 31e editie van de prijsuitreiking waarvoor alle tuinbouwondernemers worden uitgenodigd. De bijeenkomst staat in het teken van ‘familiebedrijven’.

Over de Tuinbouw Ondernemersprijs

De Tuinbouw Ondernemersprijs is de ondernemersprijs van de sector die jaarlijks wordt toegekend door de Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs. De stichting wordt gedragen door: Interpolis, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Flynth adviseurs en accountants, Ministerie van Economische Zaken, Rabobank, HPP Exhibitions en Vakblad Bloemisterij|Boomkwekerij.

Ondernemingen en ondernemers die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking voor de Tuinbouw Ondernemersprijs. Met het uitreiken van de Ondernemersprijs stelt de Stichting zich ten doel om bekendheid te geven en belangstelling te wekken voor de positieve en innovatieve ontwikkelingen in de Nederlandse tuinbouwsector.

Boomkwekerij Ebben in Cuijk won de Tuinbouw Ondernemersprijs 2016.

Zie ook de website van de Tuinbouwondernemersprijs

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.