13 juni 2017

Eerste succesvolle test met digitale tellingen Fruitteelt

Delphy met IFV meetinstrument actief

Delphy heeft 7 juni de eerste metingen met de high-techsensing techniek met succes uitgevoerd. Met deze nieuwe innovatieve techniek wordt er met behulp van diverse spectraal camera’s tellingen en diverse meting (stuks, maat en kleur) verricht in de fruitteelt. Met succes is het aantal vruchten per boom en de maatverdeling gemeten in diverse boomgaarden.

Met deze digitaal verzamelde informatie worden er groeicurves en opbrengstbepalingen op diverse rassen Appel en Peer bepaald, waarmee de teelt verder kan worden geoptimaliseerd richting de toekomst.

Aan de hand van de verzamelde data gaat Delphy deze techniek in de praktijk verder ontwikkelen en toepassen (i.s.m. The Greenery). Waarbij een combinatie van diverse technieken en onderzoeken tot een nieuwe stap in de teelt en advisering van Appels en Peren zal zijn.

Er is voldoende mogelijkheid om met de techniek kennis te maken op veldbijeenkomsten en Dé Appeldag, 29 juni 2017. Geïnteresseerd in deze techniek en de toepassingen kunnen contact opnemen met Delphy.

Naast Appels en Peren zullen vanuit Delphy ook andere gewassen opgepakt gaan worden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met René Bal +31 6 53 37 50 87 r.bal@delphy.nl

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.