10 februari 2016

Duurzame buxusteelt bij Maarten Graafland

Maarten Graafland Buxus uit Hazerswoude-Dorp is samen met adviesbureau Delphy een innovatieproject Duurzame Buxusteelt gestart. Dit wordt ondersteund vanuit de regeling MKB innovatie stimulering topsectoren Zuid-Holland.

Het bedrijf Maarten Graafland Buxus bestaat uit handel en kwekerij van buxusvormen. Buxus is één van de meest populaire tuinplanten bij particulieren in de tuin. De plant wordt ook al van oudsher gebruikt in kasteeltuinen en bij monumentale boerderijen. “Kwaliteit en het leveren van een goede service zijn onze speerpunten”, vertelt Maarten Graafland. Een duurzame teelt is daarbij een uitdaging. “Onze klanten willen gezonde planten die vrij zijn van ziekten en plagen en duurzaam geteeld. Nu moeten we net als andere kwekers af en toe spuiten tegen ziekten of plagen. Dat doen we echter het liefst zo min mogelijk. Ik wil werken aan een groene leefomgeving. Daarom zijn we samen met adviesbureau Delphy (voorheen DLV Plant) een innovatieadviesproject gestart.”

Doel van het innovatieadviesproject is een duurzame buxusteelt waarbij ziekten en plagen worden voorkomen of zoveel mogelijk biologisch worden aangepakt zonder dat het product aan kwaliteit inboet. Adviseurs van Delphy kijken onder meer naar de mogelijkheden met plantversterkers om Buxus weerbaarder te maken en de mogelijkheden van biologische bestrijding van buxusmot en spint. Daarnaast zijn tips opgesteld voor consumenten hoe ze zelf op een duurzame manier hun Buxus in de tuin gezond kunnen houden.

Voor meer informatie Johan van den Broek van Delphy, 06 10 925 026
j.vandenbroek@delphy.nl

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.