4 juli 2018

DuurSaam Glashelder: excursie bedrijfsadvisering op 18 juli

Delphy is bij DuurSaam Glashelder betrokken via het uitvoeren van de bedrijfswaterscans en opstellen van het dossier water per bedrijf; het dossier dat een bedrijf op orde moet hebben voor waterschap en omgevingsdienst. Wij ondersteunen in overleg tussen bedrijven en waterschap/omgevingsdienst. Op 18 juli geven we een toelichting op de leergroepen die zullen starten, gericht op efficiënt/effectief watergeven en bemesten en weerbaarheid van gewassen. Welkom!

 

Geachte ondernemer,
De Zuiveringsplicht is inmiddels al een paar maanden van kracht en u bent vast ook al aan het nadenken over de manier waarop u de waterzuivering op uw bedrijf wilt regelen of hoe u lozing wilt voorkomen. Inspiratie opdoen bij een ondernemer die daar al mee bezig is, kan daarbij helpen.

Wij bieden u die kans op woensdag 18 juli aanstaande. We organiseren dan vanaf 16.00 uur een excursie naar twee bedrijven. U kunt beide bedrijven bezoeken, maar u kunt er ook voor kiezen om naar één van de twee bedrijven te komen.

Het programma

We starten om 16.00 uur bij Drenthe Flowers aan de Strijp 5, 7891 XC Klazienaveen. Deze kweker van eenjarige zomerbloeiers en potplanten heeft al een aantal maatregelen genomen en vertelt u daar graag meer over. Vanuit het project wordt er ook een presentatie gehouden over de mogelijkheid om deel te nemen aan leergroepen. Die starten dit najaar.

Om 19.30 uur is er een excursie bij Bromelia Kwekerij Meewisse aan de Verlengde Vaart Z.Z 10 in Erica. De ondernemer laat u zien wat hij doet om emissies te voorkomen en er zal een presentatie zijn over de leergroepen die dit najaar starten. Ook is er een demonstratie van een mobiele waterzuiveringsinstallatie. Uiteraard is er bij beide bedrijven een rondleiding.

Aanmelden

Wilt u op 18 juli één van deze bedrijven of beide bedrijven bezoeken? Meld u dan aan via duursaamglashelder@projectenltonoord.nl!

Met vriendelijke groet,

Harrie Vreman
Projectleider deelproject Bedrijfsadvisering

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.