22 november 2017

Drie nominaties: Wie wint de Tuinbouw Ondernemersprijs 2018?

 

Op 10 januari wordt in Keukenhof voor de 32e keer de Tuinbouw Ondernemersprijs uitgereikt aan de ondernemer die het beste presteert op duurzaam en innovatief ondernemerschap.

De genomineerde bedrijven De Lepelaar uit Sint Maarten, OK Plant uit Naaldwijk en Royal Lemkes uit Bleiswijk maken kans op de meest prestigieuze ondernemersprijs van de sector. Volgens de jury kenmerken deze ondernemers zich door durf, daadkracht, doorzettingsvermogen en duurzaamheid. De kandidaten zijn excellente ondernemers en een voorbeeld van innovatie in de tuinbouw. Hun verhaal inspireert.

Het thema van de bijeenkomst is ‘Duurzaam ondernemen, zó doen we dat’. De tuinbouw is in beweging: wereldwijd zijn er veel ontwikkelingen op het gebied van duurzaam produceren en handelen. De internationale consument verwacht dit ook van onze sector. Rekening houden met de aarde en de volgende generatie is inmiddels voorwaarde voor toekomstbestendig ondernemerschap in de tuinbouw. De Lepelaar, OK Plant en Royal Lemkes delen hun ervaringen op duurzaam ondernemen. Het verhaal van Tony’s Chocolonely’s slaafvrije chocolade wordt verteld door Ynzo van Zanten. Tijdens deze bijeenkomst worden tevens de jaarcijfers van de sector gepresenteerd. De prestigieuze prijsuitreiking is tevens de nieuwjaarsbijeenkomst van de tuinbouwsector. Dat is hét moment om bijzondere verhalen te delen met bijzondere mensen op een prachtige locatie.

De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt gedragen door de partners: Interpolis, Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Flynth adviseurs en accountants, Rabobank, Royal FloraHolland, Vakblad voor de Bloemisterij | Boomkwekerij, HPP Exhibitions, GroentenFruit Huis.

De bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door: Delphy, Plantion, Keukenhof, Ministerie van Buitenlandse Zaken/RVO, MPS, Naktuinbouw, Anthos, CNB, Hobaho, en de zaadbedrijven: Rijk Zwaan, Incotec, Bejo Zaden en Enza Zaden.

 

 

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.