22 november 2017

Delphy start onderzoek naar belichtingsstrategie Framboos en Braam

Er is een sterk groeiende belangstelling voor jaarrondproductie van Framboos en Braam. Gedurende de winter is het telen van een kwalitatief goed product nog omgeven met vraagtekens. Delphy heeft daarom het initiatief genomen om hier verder onderzoek naar te doen. In november is er bij het Improvement Centre Delphy in Bleiswijk gestart met een proef waarbij er voor zowel Braam als Framboos onderzoek wordt gedaan naar vervroegen en verhogen van de productie door inzetten LED belichting afgestemd op andere teeltmaatregelen.
Gestreefd wordt naar het ontwikkelen van  een rendabel teeltconcept waarbij er een kwalitatief goed product wordt geteeld. Het doel is om eind februari de eerste productie te realiseren.

Belangstellende participanten die op de hoogte willen blijven van deze innovatieve ontwikkelingen kunnen contact opnemen met:

– Lisanne Helmus, onderzoeker Improvement Centre Delphy 06 21 58 67 30, of e-mail: l.schuddebeurs@delphy.nl of

– Willem van Eldik team Houtig Kleinfruit Delphy 06 53 37 45 38, of e-mail: w.vaneldik@delphy.nl

Op 12 december 2017 wordt  een eerste open middag  georganiseerd in samenwerking met deelnemende telers en andere participanten.

Voor vragen kunt u contact opnemen met – Lisanne Helmus, onderzoeker Improvement Centre Delphy 06 53 37 45 38- Willem van Eldik team Houtig Kleinfruit Delphy 06 53 37 45 38

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.