5 januari 2018

Delphy onderzoekt in de kast

Onderzoek met verschillende temperatuursbehandelingen mogelijk

Delphy team Bloembollen heeft in 2018 een klimaatkast in gebruik genomen voor het doen van onafhankelijk onderzoek naar temperatuursbehandelingen in verschillende gewassen. Deze klimaatkast is uniek in de bollensector.

De klimaatkast kent drie verschillende afdelingen die onafhankelijk van elkaar gestuurd kunnen worden op temperatuur en op vocht. De temperatuurrange van de klimaatkast loopt van -10°C tot +80°C. Dit biedt de mogelijkheid om op kleine schaal en onder gecontroleerde omstandigheden allerlei nieuwe temperatuur-regimes te testen op elke moment van het jaar. Zo hoeft er met bijvoorbeeld heetstookproeven niet meer gewacht te worden totdat een heetstookcel in de praktijk wordt opgestookt. Door de kleine hoeveelheden bollen die worden onderzocht, kunnen snel verschillende behandelingen met elkaar worden vergeleken.

De eerste proeven met lelie zullen in januari van start gaan. Voor vragen over de klimaatkast en het laten doen van onderzoek, kunt u contact opnemen met Guus Braam, 06-53819770 of via de mail: g.braam(at)delhpy.nl

 

  

 

 

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.