16 februari 2022

Delphy ISFC Field Day: een nieuw internationaal zachtfruit evenement

Met trots kondigen we de Delphy ISFC Field Day aan. Dit is een nieuw uniek evenement voor de nationale en internationale zachtfruitsector. De opzet is gericht op de verbinding tussen kennisontwikkeling en kennisoverdracht voor de praktische uitvoering van de teelt van bessen, aardbeien, bramen en frambozen. Het programma omvat drie onderdelen:

Kennisontwikkeling

In juni zijn tal van proeven in uitvoering bij Delphy ISFC in alle zachtfruitgewassen. Deze proeven vinden plaats in de nieuwe high-tech kas, op stellingen en onder regenkappen. Er worden meerdere keren per dag rondleidingen gegeven waarbij de proeven worden toegelicht en besproken.

Kennisoverdracht

In de conferentieruimte zullen seminars worden georganiseerd over de volgende thema’s:
1. Duurzame zachtfruitteelt
2. Optimalisatie blauwe bessenteelt
3. Hightech aardbeienteelt en belichte teelt

Netwerkbeurs

Op een beursterrein zullen circa 75 bedrijven en organisaties uit de zachtfruitsector hun nieuwste ontwikkelingen, innovaties en diensten naar voren brengen.

Locatie

De Field Day vindt plaats op donderdag 9 juni 2022 bij Delphy ISFC, Kreuzelweg 3b te Horst.

Field Trip

De dag na de Field Day, vrijdag 10 juni 2022, organiseren we een Field Trip. Tijdens deze Field Trip worden verschillende interessante en innovatieve zachtfruit teeltbedrijven bezocht. Deelname hieraan is exclusief voor bezoekers aan de Field Day. Meer informatie is te vinden op onze website: Informatie en aanmelden Field Day | Field Trip

 

Over Delphy ISFC

Delphy Innovative Soft Fruit Centre (Delphy ISFC) fungeert als aanjager voor kennisontwikkeling en innovatie in het zachtfruit maar ook als centrale ontmoetingsplaats van de internationale zachtfruitsector. Wij brengen kennisontwikkeling en kennisimplementatie op een unieke manier op internationale schaal bij elkaar. Zo verbindt Delphy ISFC onderzoek, innovatie en praktijk in het zachtfruit.

Kennisontwikkeling

Bij Delphy ISFC wordt kennis ontwikkeld specifiek voor zachtfruit. Dit doen we door onderzoek en het demonstreren van innovaties en kennisontwikkeling. Deze activiteiten dragen bij aan een innovatieve zachtfruitsector en ondersteunen het optimaliseren van de zachtfruitteelt. Dit gebeurt op de nieuwe locatie met een hightech kassencomplex, regenkappen, stellingen en vermeerderingsvelden.

Kennisoverdracht

Delphy ISFC ontwikkelt samen met verschillende partners nieuwe kennis. Deze kennis wordt gedeeld op (internationale) evenementen en kennisdagen. Alles wat bij Delphy ISFC gedaan wordt is gericht op de verdere ontwikkeling van de zachtfruitsector en verbindt onderzoek en de praktijk van de zachtfruitsector.

Informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met Bart Jongenelen, Manager Delphy ISFC, +31653151412 | b.jongenelen@delphy.nl

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.