11 december 2017

Delphy, Florinco en B-Mex werken samen

Met de ondertekening van een overeenkomst wordt formeel vorm gegeven aan een samenwerking tussen Delphy, B-Mex en Florinco. De samenwerking richt zich op de ontwikkeling van een software-applicatie om de watergift in potplantenteelten verder te optimaliseren.

De partijen bij elkaar gekomen op initiatief van Erfgoed, specialist in teeltvloeren. Iedere partij neemt deel vanuit zijn eigen expertise; B-Mex in gewasmodellen, Florinco in automatisering en Delphy in teelt en advisering.

De watergeefapplicatie moet telers handvatten bieden en advies geven over het beste moment om water te geven. Door de vochtigheid in de pot te meten en de weersverwachting met een klimaat- en groeimodel te combineren krijgt de teler maatwerkadvies. De eerste testen hebben laten zien dat het model werkt.

De bouw van de applicatie bevindt zich in de eindfase. Florinco, B-Mex en Delphy willen de eerste versie van de applicatie in januari 2018  introduceren. Telers kunnen daarna o.a. op IPM in Essen en HortiContact in Gorinchem kennis nemen van de toepassingsmogelijkheden voor hun bedrijf.

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.