19 januari 2018

Delphy, Florinco en B-Mex lanceren WateringNow.com

Live demonstratie op IPM Essen

WateringNow.com is de watergeefapplicatie die Delphy, B-Mex en Florinco ontwikkeld hebben. Tijdens de beurs IPM Essen vindt de eerste grootschalige presentatie aan telers plaats.

De watergeefapplicatie geeft de vochtigheid in de pot in grafieken weer en geeft telers handvatten en advies over het beste moment om water te geven. De vochtigheid in de pot kan met sensoren van verschillende leveranciers gemeten worden. Een groei- en klimaatmodel berekent de verwachte verdamping op basis van plantontwikkeling en weersverwachting. Telers kunnen zelf randvoorwaarden instellen die voor het type plant en watergeefstrategie gewenst zijn. De uitkomst is een helder overzicht van de kraanvakken, met vochtgehalte in de pot en advies voor moment van watergeven voor de eerstkomende dagen.

De afgelopen periode is de watergeefapplicatie getest, zowel in een proefopstelling als op een potplantenkwekerij en de resultaten zijn boven verwachting.

WateringNow.com is volledig web-based en op de website WateringNow.com  vindt u uitleg van de applicatie en kunt u zich registreren voor meer informatie.

Tijdens IPM Essen (23 – 26 januari 2018) kunt u live kennis nemen van de mogelijkheden van WateringNow.com voor uw bedrijf. U bent daarvoor van harte welkom in de stand van Delphy (hal GA, stand 18)

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.