4 oktober 2017

Delphy en HAS Hogeschool starten in november 2017 met nieuwe cursus telen met licht

Scope

Licht is een zeer belangrijke factor in plantaardige productie. Naast zonlicht is belichting met SON-T een veel voorkomend verschijnsel in de tuinbouw. De laatste jaren wordt veel gesproken over LED- belichting. Hoe kun je optimaal gebruik maken van het licht en moet je daarvoor al dan niet investeren in een bepaald type belichting.

Kenmerkend voor de cursus

Deze praktijkgerichte cursus wordt gezamenlijk verzorgd door Delphy en HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen. Tijdens deze cursus komen zowel de teelttechnische als bedrijfseconomische aspecten aan bod.

Inhoud cursus

Tijdens de cursus kunnen cursisten hun eigen situatie in kaart brengen en vervolgstappen uitwerken om te komen tot optimalisatie.

Het programma van de cursus ‘Telen met licht’ bestaat uit vier dagdelen van 13.00 uur tot 17.00 uur. De cursusbijeenkomsten vinden afwisselend plaats in ’s-Hertogenbosch en Bleiswijk.

Thema’s die aan de orde komen zijn:

  • Licht en plant
  • Licht en klimaatregeling
  • Licht en waterhuishouding
  • Licht en rentabiliteit

Voor wie?

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor glastuinders die meer willen weten over licht en nieuwsgierig zijn naar nieuwe mogelijkheden en de betekenis hiervan voor hun eigen bedrijf.

Kijk bij ons cursusaanbod als je meer wilt weten over de onderwerpen die in de cursus aan bod komen.

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.