3 november 2020

Delphy biedt bewaarbegeleiding aardappelen

Creëren van gunstige omstandigheden om de aardappel in rust te houden

Bewaarbegeleiding

Heeft u de aardappelen in de bewaring zitten of moeten ze nog gerooid worden? Wellicht houdt u zich bezig met de vraag hoe u ze droog krijgt met de afgelopen rooiomstandigheden of welk kiemremmingsmiddel u gaat gebruiken nu Chloor IPC niet meer is toegestaan. Delphy biedt u bewaarbegeleiding van uw aardappelen.

Het creëren van gunstige omstandigheden

Doel is om de teler te begeleiden bij het creëren van gunstige omstandigheden voor de aardappel om deze zo lang mogelijk in rust te houden. Tot op het aflevermoment wordt gestreefd naar zo min mogelijk gewichtsverlies en gebruik van middelen. De adviseur begeleidt de teler bij het instellen van de computer (voor de temperatuur en ventilatie) en ondersteunt bij het kiezen van een kiemremmingsmiddel. In de keuze wordt rekening gehouden met de eigenschappen van de aardappel, het aflevermoment en de bewaring.

Kosten

Tot het einde van 2020 zijn de kosten € 500,-. Wil de teler begeleiding tot het aflevermoment, dan kan dit op basis van nacalculatie. Tussentijds telefonische begeleiding is inbegrepen.

Delphy adviseurs

Delphy heeft al 30 jaar ervaring in bewaarbegeleiding en voert jaarlijks onderzoeken uit op dit gebied om de kennis te blijven vergroten. Zo kunnen de adviseurs aan de hand van de weersverwachting, kwaliteit van de partij en mogelijkheden van de bewaarschuur u optimaal begeleiden in de aardappelbewaring. Ook is in 2019 al een proef gedaan om ervaring op te doen met de ‘nieuwe’ middelen. De adviseurs van Delphy Akkerbouw Zuidwest-Nederland staan dagelijks voor u klaar. Heeft u interesse? Neem contact op met onderstaand contactpersoon.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door op onderstaande link te klikken:
Opgaveformulier Bewaarbegeleiding Aardappelen

Informatie

Marloes Dogterom-Van Eck
Manager akkerbouw Zuidwest-Nederland
T 0317 491578
E info@delphy.nl

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.