26 mei 2022

De meerwaarde van Delphy Academy – Frederick Roseboom

‘Ik heb geleerd de vraag achter de vraag naar boven te halen’

De Delphy Academy betekent voor Frederick Roseboom, adviseur akkerbouw en vollegrondsgroenten in Noord-Nederland, dat hij naast inhoudelijk inwerken ook leert om breder naar zijn vaardigheden te kijken. Hoe ga je om met situaties en gesprekken, leren luisteren, de persoon tegenover je leren inschatten.

Frederick: ‘Mijn persoonlijke ontwikkeling, vastgelegd in mijn eigen portfolio, daar heb ik iedere dag iets aan. Vooral heel leuk is het dat bij het uitvoeren van een opdracht de collega’s kijken hoe jij ergens op reageert. Dat kan best confronterend zijn! Zo hoor je terug dat je een bepaald woord heel vaak gebruikt. Maar juist dat maakt dat je er echt iets van leert en het ook onthoudt. Het is ook waardevol om te leren zelf feedback aan anderen te geven.’

Het ‘collegiaal meereizen’, waarbij je met een collega op klantbezoek gaat, is boeiend. Iedere persoon, iedere klant is anders. Je ziet hoe een ander het aanpakt, en je leert om te ‘tunen’, door te vragen wat iemand bedoelt en wil. ‘Ik heb geleerd de vraag achter de vraag naar boven te halen’. Samengevat: ‘De Delphy Academy kost een hoop tijd maar brengt je ook een hele hoop. Zo heb ik het ervaren’.

Over Delphy Academy

De tweejarige Delphy Academy ondersteunt startende professionals in hun loopbaan bij Delphy. Er zijn drie terreinen van ontwikkeling: ontwikkeling als expert, als professional en als mens.

 

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.