16 november 2020

Bouw onderzoekslocatie zachtfruit Delphy in Horst gestart

Delphy bouwt een hightech onderzoekslocatie voor zachtfruit

Delphy investeert in eigen onderzoeklocaties in diverse sectoren, waaronder zachtfruit. In Horst bouwt Delphy op het terrein van het voormalige ‘Aardbeienland’ een hightech onderzoeklocatie voor alle gewassen in de zachtfruitsector. Op de locatie wordt een hightech kas van 3.000m2, 1.000m2 trayveld, 1.000m2 stellingen en 1.000m2 regenkappen gerealiseerd. In de kas komen verschillende afdelingen voor het doen van onderzoek.

Ambitie

De nieuwe onderzoeklocatie moet de hotspot worden van de internationale zachtfruit sector. Een locatie die fungeert als broedplaats voor kennis en innovatie in zachtfruit en ook de ‘huiskamer’ van de sector wil zijn. Om dit te realiseren wordt op een unieke manier kennisontwikkeling en kennisverspreiding, op internationale schaal, op één locatie samengebracht. Uniek door de samenwerking met partners, de kennisdagen en andere initiatieven waar onderzoeksresultaten toegelicht en gedeeld worden.

Planning

In week 46 is Traycon gestart met het egaliseren van het terrein en de aanleg van het bassin. Inmiddels is de fundatie van de kas gestort en zal Maurice Kassenbouw de staalbouw eind dit jaar overeind hebben. Vanaf 2021 zal Cogas Zuid en Meteor Systems aan de slag gaan met de installatie en teelt-ondersteunende voorzieningen. Vanaf half maart 2021 komen de eerste planten op de buiten opstellingen. Vanaf mei 2021 is de kas klaar voor gebruik en zal de locatie halverwege 2021 volledig operationeel zijn.

Meer informatie

Voor meer informatie over de locatie of partnerschap, neem dan contact op met Bart Jongenelen, manager onderzoek zachtfruit (b.jongenelen@delphy.nl).

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.